DAČIĆ NA MITINGU: Mnogo smo jaki, vidi koliko nas ima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

19:09 Pušten film o stradanju srpskih vojnika na KiM.

 

Potom se obratio i penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.- U godini u kojom obeležavamo 20 godina od NATO agresije pripala mi je čast da u ime boraca sa legendarnih Košara podelim sa vama, građanima hrabre i ponosne Srbije sećanje na mlade junake koje su položili svoje živote na oltar otadžbine, za našu Srbiju! Bila je to najveća bitka tokom agresije NATO 1999. Košare su naša vojnička i duhovna vertikala – kazao je on.

 

– Junaci sa Košara koji su u to vreme imali 18, 19, 20 godina bili su snaga naše borbe!

– U borbama za Košare na oltar otadžbine živote je položilo 108 vojnika i starešina. Njih Srbija nikad neće zaboraviti – kaže on.

 

– Gospodine predsedniče, hvala vam što ste bili prvi zvaničnik Srbije koji je zbivanja iz 1999. godine nazvao pravim imenom – agresija. Hvala vam što ste bili prvi zvaničnik Srbije koji je odao počast mučenicama sa Košara, Šar planine, Drenice, Goleša… Hvala Srbiji što ovih dana na najdostojanstveni način odaje počast svima koji su za agresora bili legitimni ciljevi – kazao je Dimčevski.

 

18:57 Skupu se obraća Ivica Dačić, šef diplomatije i prvi potpredsednik – Neću da pevam – našalio se on na početku obraćanja.

Advertisements

– Ne znam da li je Bora Čorba otpevao pesmu koja bi najbolje legla ovima od prošle subote “Ostani đubre do kraja” – kaže Dačić.

 

– Đilas, Jeremić, Obradović imaju medije i podršku zapadnih zemalja, imaju sve, samo jedno nemaju, samo im jedno fali – NAROD! Narod je ovde! Današnji skup je poruka jedinstva i snage srpskog naroda – kazao je Dačić i zamolio masu da jednim aplauzom pokažu celom svetu koliko ih ima.

– Danas je Srbija poštovana u međunarodnoj zajednici, izbegli smo bankrot, danas je Srbija druga zemlja u odnosu na onu od pre 7 godina – sumirao je Dačić.- U vreme naše vlasti više zemalja je povuklo nego priznalo nezavisnost Kosova. Želim da pozdravim sve Srbe koji su došli iz svih krajeva, naročito sa KiM, Srbija je danas oslonac svim Srbima – kaže ministar inostranih poslova.

 

– Ne igrajte se vatrom! Danas Srbima niko ne sme da preti i da ih napada! Srbija je danas jaka! Nema predaje bez obzira na pritiske!

 

– Zbog interesa Srbije su se ujedinili i partizanovci i zvezdaši, i četnici i partizani, i Beograđani i oni iz unutrašnjosti! Živela Srbija! – zaključio je Dačić.

 

IZVOR: Kurir.rs

Foto: AMG

Advertisements

error: