DAČIĆ: Jedna država je povukla priznanje Kosova, neću reći koja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je 27. juna i-mejlom dobio notu jedne države da povlači priznanje nezavisnosti Kosova, ali da neće reći o kojoj je zemlji reč dok zvanična nota ne dođe u najbližu srpsku ambasadu.

 

Dačić je pokazao papir za koji tvrdi da je nota jedne države, koju je dobio i-mejlom 27. juna, u kojem se navodi da ta zemlja povlači priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

“Neću reći koja je zemlja povukla, neka do ponedeljka (vlasti u Prištini) pokušaju da je nađu”, rekao je Dačić i obećao da će reći o kojoj se zemlji radi kada zvanična nota dođe u najbližu ambasadu Srbije, što se očekuje u ponedeljak ili utorak.

 

Ministar je rekao da zemlje koje povlače priznanje nezavisnosti Kosova trpe velike pritiske i da gde god da ide, idu i predstavnici vlasti u Prištini. Zato je ministru spoljnih poslova Kosovu Bedžetu Pacoliju poručio da u naredna dva-tri dana pokuša da sazna koja je to zemlja povukla priznanje.

Advertisements

 

“Mislio sam da sačekam dva, tri povlačenja priznanja, pa da objavimo đuture (…) Evo još jednom pokazaću notu, a zemlja nije iz Afrike da bi Pacoli prešao na drugi kontinent”, rekao je Dačić, precizirajući da je reč o zemlji koja ima pet puta veću površinu od Srbije.

Dačić je rekao i da u diplomatskim odnosima postoje note kao način komunikacije, i da je ovo šesta notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova koju je Srbija dobila.

 

“Ja bih molio neka oni pokažu drugačije note ako ih imaju, koje su validne. Svako može da napiše pismo (…) Ja ne tvitujem, ja vam pokazujem papire. Neka pokaže Pacoli”, poručio je ministar.

Dačić kaže da je “obišao pola sveta” i da se u mnogim zemljama čude, ne mogu da nađu papire, i ne znaju ko je, kada i zašto priznao Kosovo.

 

AUTOR TEKSTA: N1 SRBIJA / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: