DAČIĆ: Ispada da su Srbi silovali 20,000 Albanki

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zapadne sile (Amerika i Britanija pre svih) i Priština spremile su pakleni plan čija je suština da optuže Srbe za navodno silovanje 20.000 Albanki na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine. Po uzoru na hajku kojom su Srbe koji su ratovali u Bosni i Hercegovini prikazali kao silovatelje i surove ubice, te na tu temu snimili i film koji je režirala slavna glumica Anđelina Džoli, spremljen je isti scenario.

 

Kako bi sve delovalo uverljivije, zapadni lobisti su targetirali trojicu poznatih pripadnika tadašnjih vojnih jedinica – Milorada Ulemeka Legiju, koji je tokom rata na Kosovu komandovao “crvenim beretkama”, generala Nebojšu Pavkovića, koji je bio komandant Treće armije VJ, i Gorana Radosavljevića Gurija, koji je tokom rata na Kosovu sprovodio antiterorističke akcije.

 

GODINE PROLAZE…

Advertisements

Ove navode potvrđuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

– Na Kosovu se vodi akcija koju je smislila jedna lobi grupa, odnosno marketinška agencija. Oni hoće da iskoriste činjenicu da se u svetu dosta vodi borba protiv nasilja nad ženama, protiv silovanja, a naročito silovanja i nasilja za vreme ratnih konflikata. Zato sada na Kosovu već postoje navodni spiskovi i peticije da je 20.000 žena prijavilo da je silovano za vreme 1999. na Kosovu – kaže Dačić.

 

Upravo iz tog razloga, dodaje Dačić, sada na svakoj sednici Saveta bezbednosti ambasadorka Kosova Flora Čitaku govori o tome. Nas je pak, dodaje, nekako sramota da lažemo, a čak i da pominjemo stvarne žrtve.

 

IZVOR: Informer / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: