DAČIĆ BESAN: Govorio sam Vučiću da će nas Amerikanci prevariti!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ivica Dačić, šef diplomatije, za “Novosti”, o “ponudi” za KiM. Njih samo zanima da priznamo Kosovo, to je bezobrazluk.

 

NEKOLIKO puta sam govorio predsedniku Aleksandru Vučiću da nas Zapad svih ovih godina zamajava i da je naše priznavanje nezavisnosti Kosova jedino što njih zanima. Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i licemerje i da naša država ne može pristati na poniženje!

 

Ovako prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić komentariše, za “Novosti”, naša saznanja da su centri moći u Londonu, Vašingtonu, Parizu i Berlinu pred Vučića izašli sa gotovo istovetnom ponudom – da formalno ili neformalno priznamo lažnu državu i da je Zajednica srpskih opština najviše što možemo da dobijemo u našoj južnoj pokrajini.

Advertisements

 

– Kako su se samo lepo setili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu da formiraju evo pet godina. Pa, ljudi moji, za pet godina se završio Drugi svetski rat, a oni nisu u stanju da nateraju Tačija i društvo da primene Briselski sporazum koji su potpisali?! Na stranu to što je potpisom Ketrin Ešton taj sporazum postao obaveza i sastavni deo evropske spoljne i bezbednosne politike – ogorčen je Dačić.

 

IZVOR: Novosti  –  FOTO: Tanjug

Advertisements

error: