DA SE NE ZABORAVI! Mladi Krajišnici snimili himnu u čast golobradih palih boraca

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prošlo je poprilično dosta godina od hrvatskih zločina nad građanima srpske nacionalnosti. O akcijama masovnog iseljavanja i proterivanja ne treba više ni trošiti reči.

Mnogi se nažalost ovih stradanja sete samo kada se obeležavaju ovi zločini, jednom u godini, ali ima i onih koji ove nemile događaje pamte tokom cele godine, neprestano. To su uglavnom ljudi koji su u tim ratovima izgubili najbliže. Oni sve to proživljavaju iz početka, iz dana u dan.

Upravo ta muka “naterala” je trojicu mladića da naprave nešto pozitivno.

Mladi tekstopisac Mile Romčević sastavio je tekst inspirisan svojim poginulim bratom koji je mučki ubijen u potiljak od strane Hrvata i to već pri kraju rata. Da stvar bude još gora, Dragan Drpa (Miletov brat) bio je nenaoružan tom prilikom.

Advertisements

Dvojica mladića iz grupe “Glamočke delije” Đorđe Stojanović i Stevo Erceg videli su tekst i odlučili su da snime pesmu u čast svih mladih, kako sami kažu golobradih momaka, koji su svoje živote dali ni krivi ni dužni, ne sluteći u šta ulaze.

Pesma je za kratko vreme privukla pažnju velikog broja poklonika ove vrste muzike ali i onih koji se i dalje sećaju rata koji je na kraju od svih strana napravio gubitnike.

Čini se po reakciji publike da je upravo refren najviše dirnuo emocije

 

Nije buraz mrtav, to nek druge lažu,
eno ga, u Krajini, drži vječnu stražu.

Poslušajte pesmu pa sami prosudite:

 

Izvor: Dnevni Žurnal (Dnevnizurnal.com)

Miloš Ćupurdija

Foto: Facebook / Fotomontaža

Advertisements

error: