DA RAZJASNIMO SVE! Odbrana traži: SUOČITE UŽIVO Bagzija i ČEDOMIRA JOVANOVIĆA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Razlog za suočenje Jovanovića i Bagzija su različiti iskazi koje su dali o protestu „crvenih beretki“

 

BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje pripadnicima JSO zbog oružane pobune iz 2001. godine.

Sud je prihvatio dokazne predloge odbrane, među kojima je odluka vlade o izručenju Slobodana Miloševića Hagu, izveštaj BIA, a naknadno će biti doneta odluka o tome da li će se suočiti svedoci Čedomir Jovanović i Dejan Milenković Bagzi.

Prema navodima odbrane, razlog za suočenje Jovanovića i Bagzija su različiti iskazi koje su dali o protestu „crvenih beretki“. Osim ovoga, advokati su tražili da se sasluša Milan Veruović, telohranitelj premijera Zorana Đinđića, o okolnostima premijerovog odlaska u Kulu u vreme početka protesta.

Advertisements

Veće sudije Dragomira Gerasimovića prihvatilo je predlog da se na ročištu, koje je zakazano za 28. jun, saslušaju Zoran Cvetković, oružar u JSO, koji treba da ispriča da li su „beretke“ uzimale naoružanje. Kao drugi svedoci pozvani su Nebojša Savić, koji je učestvovao u hapšenju braće Banović, i Dragoljub Veselinović. U publici su se juče našle supruga Milorada Ulemeka Legije Aleksandra Ivanović, njegova majka, supruga Zvezdana Jovanović, kao i prijateljica Biljana Nikolić.

Kurir / J. I.
Autor: Foto: Profimedia, Foto: Dragana Udovičić

Advertisements

error: