DA PUKNEŠ OD SMEHA! Zukorilić diplomirao na svom fakultetu: Dobio sam 10ku!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i narodni poslanik Muamer Zukorlić doktorirao je humanističke nauke na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, i to sa najvišom ocenom – 10.

Sve ovo ne bi bilo toliko čudno da Zukorlić u isto vreme nije i osnivač i predsednik Univerziteta, koji inače godinama radi bez akreditacije.

Pred komisijom u kojoj su bili Refik Šećibović, Enver Halilović i Muhamed Filipović Muamer Zukorlić je odbranio doktorsku disertaciju na temu

“Akademija – nastanak, razvoj i značaj sa posebnim osvrtom na Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti”.

Zukorlić kaže da je za odbranu rada dobio desetku, a da se za doktorski rad na Univerzitetu čiji je osnivač odlučio, pre svega, “zbog solidarnosti sa studentima, asistentima, profesorima i svima onima koji su uključeni u njegov rad”.

“Doktorski rad radim odavno, i ideja mi je bila da doktoriram u Libanu, tamo gde sam i magistrirao. Međutim, zbog hajke i osporavanja prema Univerzitetu, odlučio sam da sa svima koji imaju veze sa njim, stanem u red i budem deo njih. Solidarnost je osnovni razlog”, priča Zukorlić.

Advertisements

Na pitanje da nije u najmanju ruku čudno da doktorsku disertaciju brani na Univerzitetu čiji je osnivač, Zukorlić kaže da su “mnoge stvari u vezi sa njim pomalo čudne”.

“Postao sam muftija sa 23 godine, osnovao univerzitet, sam sam se povukao sa funkcija… Čudne stvari mogu biti i interesantne”, kaže on.

Navodi i da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru često osporavan, i navodi da ko god njega (Zukorlića) ne priznaje, važi i obrnuto.

“Ako je to razlog, želim da budem žigosan”, ističe on.

Na pitanje šta mu znači doktorat obrazovne institucije koja nema akreditaciju, i šta misli da radi sa diplomom, on navodi da će pre “čuvati ovce u svom rodnom selu, nego od takvih (koji ga osporavaju) nešto tražiti”.

“Kad me takvi ne priznaju, osećam se divno” – navodi Zukorlić.

On ističe i da je Vlada Srbije u dva navrata donosila rešenja kojima potvrđuje validnost diploma sa novopazarskog Internacionalnog univerzita.

IZVOR: Kurir

Advertisements

error: