DA LI VERUJETE?! – VUČIĆ TVRDI: Plate će biti ogromne ljudi iz Švajcarske će bežati u Srbiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

“Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto…”, saznajte koliko će, prema rečima Aleksandra Vučića, biti povećane plate u Srbiji do kraja godine. Biće smanjen i porez na plate!

 

Predsednik kaže da će plate u javnom sektoru biti veće čak 10 odsto do kraja godine.

“Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, biće, a nadam se da ćemo imati snage, pre kraja ove godine, možda i za neki mesec, povećanje plata u javnom sektoru za deset odsto. Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u privatnom sektoru koji već lagano sustiže one u javnom sektoru”, rekao je Vučić.

Sve to, kako je naveo, uradili smo i moći ćemo da uradimo zahvaljujući ozbiljnosti programa koji smo sprovodili. Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život, zaključio je Vučić.

Advertisements

Nije lako, ali smanjićemo dažbine na plate
Nije laka odluka o smanjenju poreza na rad, ali će toga biti, ne mnogo, ali će biti, poručio je Vučić.
On je, odgovarajući na pitanja novinara o smanjenju poreza i doprinosa na rad, rekao da će to biti možda jedan, dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, ponovio je, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.

To sve omogućeno je dobrim finansijkim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jucerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano.

“Pa vi izračunajte koliko je to poboljšanje”, poručio je premijer dodajući da se energetika “podigla”, rudarstvo takođe…

On je dodao i da će doći vreme kada će Srbi iz bogatih država poput Švajcarske i Švedske da se vraćaju u Srbiju nazad jer će i ovde imati velike zarade.

 

MONDO / AGENCIJE

Advertisements

error: