DA LI SU OVI NORMALNI!? Siniša Mali: Gradimo groblje za kućne ljubimce u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će naredne godine biti izgrađeno prvo groblje za kućne ljubimce u Beogradu.

“Taj projekat će biti završen u nekoliko narednih sedmica, pa će u budžetu za 2018. godinu biti obezbeđena sredstva za izgradnju groblja za kućne ljubimce”, kazao je Mali.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, on je posle obilaska Javnog komunalnog preduzeća “Veterina Beograd” rekao da se očekuje nabavka još pet – šest specijalizovanih vozila za zbrinjavanje pasa lutalica sa ulica.

Mali je podsetio da je u Beogradu od 2005. godine sterilisano oko 150.000 pasa lutalica i naglasio da je najveći problem što se veliki broj tih pasa donosi u Beograd iz cele Srbije.

Advertisements

“Posebno ćemo se pozabiti edukacijom stanovništva i zajedno sa Vladom Srbije pokušati da objasnimo vlasnicima kućnih ljubimaca koja su im prava, ali i obaveze”, kazao je Mali.

Direktor “Veterine Beograd” Budimir Grubić istakao je da će prvo groblje za kućne ljubimce biti na Bežanijskoj kosi i da se za njegovom izgradnjom ukazala velika potreba, posebno posle velikih poplava u Obrenovcu, iz 2014.

“Izgradnjom tog groblja vlasnici će moći da na dostojan i jeftin način sahrane svoje kućne ljubimce, čije grobno mesto će moći i da posete, kako se to radi u savremenom svetu, a ne da ih, kao do sada, sahranjuju po obodima grada”, rekao je Grubić.

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: