DA LI SI TI REALNA!? Brnabić: Srbija je pobedila u pregovorima za Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će Srbija nastaviti da insistira na sprovođenju Briselskog sporazuma, jer je kako je rekla, taj sporazum potpuna pobeda Srbije.

 

“Briselski sporazum je potpuna pobeda Srbije i dokaz za to je to što Priština ne želi da ga implementira, jer oni vide da je to pobeda dijaloga i političkog umeća Beograda”, rekla je Brnabićeva u Skupštini odgovarajući na pitanje Đorđa Vukadinovića, poslanika iz poslaničke grupe Nova Srbija.

Ona je istakla da Vukadinović nema pravo da kaže da je sporazum loš i da sada “ubiramo gorke plodove”, zato što nije implementiran.

 

“Briselski sporazum je u interesu građana Srbije i integriteta Republike Srbije i mi ćemo nastaviti da insistiramo na njegovoj implementaciji”, naglasila je premijerka i dodala da je Zajednica srpskih opština deo tog sporazuma i da zato mora da se njeno osnivanje sprovede u delo.

Vukadinović je ocenio da je Briselski sporazum potpisan ishitreno i naivno, kao i da je greška svih onih koji su u tome učestvovali.

 

On je citirao izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, 25. avgusta 2015, u kojoj je čestitao građanima Kosova potpisivanje Briselskog sporazuma.

Advertisements

Premijerka je tim povodom ocenila da su Vučićeve reči “jasnije i tačnije danas, nego tada kada su izrečene”.

 

Ona je naglasila i da Srbija nikada neće dozvoliti Kosovu da dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama i upitala Vukadinovića odakle mu ideja da uopšte tako nešto pita.

Kritike na račun Briselskog sporazuma uputio je i poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić, koji je naglasio da vlada treba da prestane da zamagljuje istinu, jer su potpisali nešto što “oni nisu hteli da prihvate”.

 

On se posebno osvrnuo na činjenicu da je Briselskim sporazumom sever Kosova integrisan u kosovsko pravosuđe.

Reagujući, premijerka je naglasila da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova proglašena 2008. godine, kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić.

“Posle te 2008. vi ste pregovarali o sporazumima, koji su odmah implementirani jer su svima odgovarali, osim Srbiji”, odgovorila je Ana Brnabić.

 

n1 srbija

Advertisements

error: