DA LI MU VERUJETE!? VUČIĆ: Ja se borim za slobodne medije u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema nikakvu informaciju da će u Srbiju doći delegacija Evropske federacije novinara (EFJ) da oceni položaj medija, i dodao da se on zalaže za slobodno novinarstvo i da odgovara svim novinarima i na svakom mestu.

“Nemam nikakvu informaciju, ali su svi u ovu zemlju dobrodošli. Delegacije iz svih mogućih zemalja dolaze ovde”, kazao je Vučić na pitanje novinara o tome što je Upravni odbor Evropske federacije novinara (EFJ) odlučio da pošalje delegaciju jer je ocenjeno da se položaj medija u Srbiji pogoršao poslednjih godina.

“S ponosom ističem da, za razliku od svih mojih političkih protivnika, odgovaram na svako pitanje. Uvek odgovaram pristojno. Ni jednu psovku, ni jednu – nadam se – ružnu reč niste mogli da čujete”, kazao je Vučić o sebi.

Na pitanje o napadu na novinare na dan kada je proletos polagao zakletvu na dužnost šefa države, Vučić je rekao da je bilo i drastičnijih napada na novinare.

Advertisements

“Imali smo drastičnije napade na novinare, koje volite da prenebregnete zato to ne dele vaše političke stavove. Pa se nadam da oni neće biti odvojen slučaj, a tu su napadi pesnicama u glavu i vrat damama samo zato što drugačije misle”, naveo je on, aludirajući na letošnji incident kod TV “Pink” u Beogreadu.

Vučić je reklao da je “običaj gotovo svih” njegovih političkih oponenata “kojima su usta puna medijskih sloboda” da ne odgovaraju na pitanja novinara.

“Vidim da ste vi apsolutno slobodni, niti vas ko dira… Nego se vi izgleda zalažete da su neslobodni oni koji misle drugačije od vas… Svako ima pravo da misli kako hoće, da objavljuje šta hoće. U Srbiji su društvene mreže bez ikakvih restrikcija”, rekao je on.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: