DA LI JE VUČIĆ NA NJIMA!? VELIMIR ILIĆ: Još petorica političara na slikama sa Zemuncima

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Velimir Ilić kaže da je Nebojša Stefanović zbog kuma stopirao njegovo postavljenjeVelimir Ilić kaže da je Nebojša Stefanović zbog kuma stopirao njegovo postavljenje

 

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je u Novom danu rekao da je njegovo postavljanje na mesto direktora Koridora Srbije stopirao ministar Nebojša Stefanović čiji je kum Dmitar Đurović bio direktor Koridora.

Dodaje da su Zorana Mihajlović i Stefanović bili u „žestokom sukobu“ zbog Koridora, što je bio razlog da od nje dobije izveštaj. đPosle razlaza dve stranke, za šta je povod bio to što Ilić nije dobio mesto direktora u Koridorima Srbije, on kaže da više nema šta da traži sa SNS.

 

Dodaje da se premijer transformisao i postao drugi čovek. Kaže da je ranije bio dobar sagovornik, pozivao na razgovore i konsultovao se, a potom počeo sam da sklapa ugovore, odlučuje i nikoga ni za šta ne pita.

On objašnjava da nije bilo „razgovora“ o tome da preuzme mesto direktora Koridora Srbije, već da je to bio koalicioni sporazum, koji na kraju nije ispoštovan.

– Vučić je uoči potpisivanja koalicionog sporazuma rekao: ‘Nemoj na poslaničku listu, bićeš u Vladi’. Kada se pravila vlada, on me je pozvao i rekao: ‘Nemoj u vladu, uzmi ove Koridore, treba da se završe autoputevi. Posle mi je rečeno da Dmitru (Đurović) ističe mandat, da sačekamo da ga ne bi smenjivali“, rekao je Ilić i dodao da Koridori Srbije nisu javno preduzeće, već d.o.o. zbog čega nije potreban konkurs za direktora. Ističe da je njegovo postavljanje na mesto direktora stopirao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čiji je kum u to vreme bio direktor Koridora. Ilić kaže i da je između ministarke Zorane Mihajlović i Stefanovića postojao žestok sukob zbog tadašnjeg direktora Dmitra Đurovića.

Advertisements

 

Upravo taj sukob između dvoje ministara bio je, kako kaže Ilić, razlog da mu Zorana Mihajlović da izveštaj o stanju u Koridorima, što je ministarka demantovala. Ilić dodaje da to nije radni, već stručni izveštaj koji ministarka krije od građana i premijera.
Posle razlaza za koalicionim partnerom, Ilić kaže da poslanici Nove Srbije nemaju obavezu da u Skupštini Srbije glasaju slepo za predloge vladajuće većine i da će sami odlučiti o podršci.

– Poslanici sami odlučuju da li će podržati većinu, nemaju obavezu da glasaju slepo. Ono što je pozitivno podržaće. Do izbora smo na tom statusu, glasamo za ono što je u interesu građana- objasnio je Ilić odnos sa SNS.

 

To nije radni, već stručni izveštaj koji ministarka krije od građana i premijera.
On dodaje da je Nova Srbija povređena i uvređena jer su i Muamer Zukorlić i Savez vojvođanskih Mađara dobili „neka mesta“, a njegova partija ništa.

– Kada smo pravili koaliciju, Vučić je rekao: ‘Iliću bićeš u vladi, dobićeš pristojno mesto, ti si iskusan čovek. Jedan neljudski odnos SNS prema meni, da premijer kaže da vodim trange- frange politiku… Bio sam korektan, ćutao, nisam hteo nikome da pravim probleme- kazao je Ilić.
„Nije jedina fotografija Lončara sa Zemunskim klanom“

Velimir Ilić je na konferenciji za štampu pokazao fotografiju ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa pripadnicima Zemunskog klana. Ilić je u Novom danu rekao da tu fotografiju ima barem pet političara, koji su je kao i on dobili anonimno. Više puta upitan ko mu je dao fotografiju, lider Nove Srbije je odgovorio da mu je ubačena u sanduče i da veruje da su je poslali ljudi iz „službi“.

 

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: