CRNOGORCI PLJAČKAJU SRPSKE CRKVE! Odneti svi prilozi vernika sa ikona

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nova serija obijanja i krađa po pravoslavnim svetinjama zabeležena je u opštini Bijelo Polje.

Na meti pljačkaša našle su se crkve Svete Petke u Rasovu, ali i crkve Svetog Nikolaja u Njegnjevu i Svetog Jovana Krstitelja u prigradskom naselju Sutivan, pišu Novosti.

 

Iz crkava je ukraden novac, koji vernici ostavljaju kao dobrovoljni prilog.

“Radi se o manjem iznosu novca, koji su vernici ostavili od srca i iz poštovanja prema svojoj crkvi. Reč je o delu bezumnika, kojim mogu da nanesu daleko veću štetu svetinjama nego što je vrednost novca koji odnesu. Strah nas je od toga i molimo se Bogu da se to ne desi. Molimo se i za te bezumnike”, kaže bjelopoljski paroh Darko Pejić, koji veruje da je reč o mladim ljudima koji to rade ne toliko iz koristi, koliko iz obesti i neznanja.

Advertisements

 

A ne isključuje ni mogućnost da to čine možda i pod dejstvom supstanci koje “hrabre” ljude.

“Vidite koliko idu daleko u svom bezumlju. Prošle godine su čak nasrnuli i na Crkvu Svetih Petra i Pavla, u kojoj je nastalo i Miroslavljevo jevanđelje, što dovoljno govorio o svesti tih bezumnika”, dodaje paroh Pejić.

 

Predsednik Crkvenog odbora Bijelo Polje Ranko Damjanović, povodom serije pohara pravoslavnih svetinja u ovoj opštini kaže:

“Svetac je, pa još ne znamo da li su kradljivci naneli štetu svetinjama na koje se nasrće gotovo svakodnevno. Nadam se da će se ti ljudi dozvati pameti”, kaže.

Kurir.rs/ Novosti.rs

Advertisements

error: