CRNI ĐAVO BLER NA TAJNOM SASTANKU KOD TRAMPA, želi posao u Beloj kući kao savetnik!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekadašni britanski premijer Toni Bler imao je tajni sastanak u Beloj kući sa zetom američkog predsednika Donalda Trampa i starijim savetnikom Džaredom Kušnerom, kako bi razgovarao o tome da u Trampovoj administraciji radi kao izaslanik za Bliski istok, piše Dejli mejl.
Britanski list prenosi da su se Bler i Kušner do sada sastali već tri puta od septembra, uključujući i tročasovni sastanak održan prošle nedelje.

List navodi i da su Bler i Kušner razgovarali o ulozi bivšeg premijera u postizanju onoga što Tramp opisuje kao “ultimativni sporazum”, odnosno mir na Bliskom istoku.

Ipak, Bler kao britanski državljanin ne bi mogao da dobije posao u američkoj vladi, ali bi mogao da radi kao savetnik.

Izvor navodi da bi Bler mogao da bude Kušnerov stariji savetnik, kao i da se trudi da dobije taj posao.

Kako se navodi, ukoliko Tramp dodeli Bleru tu ulogu, to bi značilo “neverovatan povratak” čoveka čija reputacija je ugrožena nakon rata u Iraku.

Međutim, to bi predstavljalo i glavnu prepreku za ostvarivanje nada britanske premijerke Tereze Mej za uspostavljanje “posebnih odnosa” sa Trampom, naročito imajući u vidu da je bivši lider UKIP-a Najdžel Faraž već blizak prijatelj sa Trampom, ocenjuje list.

Advertisements

Blerovo “udvaranje” Trampovoj porodici je slično spekulacijama o bliskom prijateljstvu sa bivšom ženom Ruperta Murdoka, Vendi Deng, koja je prijatelj sa Kušnerovom ženom, a ćerkom Donalda Trampa Ivankom.

Bler je ranije bio izaslanik za Bliski istok takozvanog “Kvarteta” – EU, SAD, Rusije i UN, od 2007. do 2015. godine, a njegovo poznavanje regiona je veoma atraktivno neiskusnoj Trampovoj administraciji.

Ova vest, koja je u javnosti ođeknula kao bomba, prati Blerovu odluku od pre tri meseca da okonča kontoverznu poslovnu karijeru.

On je objavio i “krstaški rat” protiv novog populizma koji se širi svetom, ali je najavio da nema nameru da se vrati u politiku, a tada su svi to tumačili kao napad na Bregzit.

Blerov portparol kazao je povodom cele priče da oni “ne daju izjave o privatnim sastancima”.

INFORMER

Advertisements

error: