ČOVEK ZA SVE REŽIME! Ristovski 2012: Verujem u Tadića! – Ristovski 2017: Verujem u Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Primer da ljudi menjaju poltička uverenja, ali i stranke za koje glasaju, ima puno. Samo u novijoj političkoj istoriji bilo je mnogo konvertita koji su danas bili za ovu, a sutra za onu stranku. Uglavnom ako je ona na vlasti.

 

Najnoviji primer je onaj jednog od najboljih srpskih glumaca Laze Ristovskog. Laza je održao upečatljiv govor u beogradskoj Areni, na konvenciji SNS, u kome je plastično objasnio zašto je za Vučića i šta to zamera ostalim kandidatima.

– Postoji samo jedna, a ne pet Srbija. Nema građanske bez seljačke Srbije, a njen predsednik će biti Vučić – poručio je Ristovski, pa nastavio:

– Kako će to Saša Janković vratiti osmeh na lice Srbije kad se nikad nije nasmejao? Kako da verujem da će Vuk Jeremić biti dobar predsednik kad će kad izgubi izbore otići negde u beli svet, u neku fotelju? Čini mi se da bi neke žene dobile više glasova nego oni – poentirao je glumac.

Ne tako davno, pre samo 5 godina, Ristovski je vrteo drugu priču. Tada, 2012. godine, trku za predsednika Srbije trčali su Boris Tadić ispred DS i Tomislav Nikolić ispred SNS. Iste one partije koju danas Laza zdušno podržava.

Advertisements

Pa da čujemo šta nam je to Ristovski poručivao i kako je obašnjavao zašto je DS bolja od SNS, odnosno Tadić od Nikolića:

– S jedne strane imamo predsednika, profesionalca, Borisa Tadića, a s druge strane kandidata broj 2, koji kako vreme više prolazi pokazuje svoje pravo lice. On je politički amater i gubitnik, nepredvidiv, nepouzdan i agresivan – telalio je tih dana Laza o Tomi, koji je sasvim sigurno juče sreo Nikolića u Areni na skupu SNS.

Šta mu je tad rekao nije nam poznato, ali da je okrenuo ćurak naopako – jeste.

Pet godina je puno u životu čoveka, nauči se svašta, raskrsti s nekim zabludama, životnim, ali i političkim. Ima Ristovski prava i na to i niko mu ga ne osporava.

Ali, ne možemo, a da se ne prisetimo onog seljaka koji je na pitanje Vuka Draškovića zašto ne glasa za njega, iako ga podržava, rekao:

– Glasaću za tebe kad dođeš na vlast!

Čudna je ta seljačka pamet…

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: