Čovek nosio transparent protiv Vučića, policija ga uhapsila!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

NIŠ – Predsednik Centra za ljudska prava „Clamp“ iz Niša Dragan Krstić priveden je danas u policiju pošto je na trotaru na Bulevaru dr Zorana Đinjića razvio transparent na kome je pisalo „Niš nije SNS plen“.

 

Krstić je agenciji Beta rekao da su ga privela osmorica policajaca iz pratnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se sve dešavalo u vreme kada je Vučić trebalo da prođe bulevarom, nakon otvaranja fabrike „Cumtobel“.

„Nisam nikoga ugrožavao, nisam remetio saobraćaj, a ugurali su me džip i odveli u policiju. Proveo sam tamo četiri sata samo zato što sam mirno protestovao i želeo da pokažem da se ne slažem sa politikom Aleksandra Vučića“, rekao je Krstić.

 

On je rekao da je mirnim protestom takođe želeo da kaže da ljudi na jugu Srbije očekuju život dostojan čoveka, a ne tretman ovog dela Srbije kao „zadnje kolonije“.

Advertisements

„Naše udruženje zalaže se za decentralizaciju i za ravnomerni razvoj Srbije, a ne za dolazak investitora koji radnicima daju ‘pamperse’, a dobijaju iz državne kase 10.000 evra po radnom mestu“, rekao je Krstić.

 

Dodao je i da će se žaliti zaštitniku građana i tražiti da se ustanovi ko je naredio da bude priveden.

Krstić je dodao da je u proteklih nekoliko godina privođen pet puta i to zbog različitog iskazivanja nezadovoljstva.

 

On je rekao da ga je policija ranije privela, između ostalog, pošto je na mitingu Aleksandra Vučića u „Čairu“ bacao pampers pelene, zatim kada je na mitignu ispred novog Kliničkog centra vikao „gladni smo“ i zbog bacanja letaka na predavanju američkog ambasadora na niškom Univerzitetu.

 

INFOBRIF / JUŽNE VESTI

Advertisements

error: