ĆORSOKAK! Nikada se neće saznati ko je rušio u Savamali

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predstavnik Inicijative “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović smatra da se slučaj Savamala neće rešiti dok se ova vlast ne promeni. Mislim da je Aleksandar Vučić namerno instruirao da se slučaj ne reši, on je bukvalno priznao da su tadašnji gradonačelnik Siniša Mali, Goran Vesić znali šta se dešava i vrlo verovatno to organizovali, dodaje.

 

Danas je tačno tri godine od rušenja u Hercegovačkoj ulici, a još se ne zna ko je i po čijem nalogu to uradio. Inicijativa “Ne davimo Beograd” je organizovala brojne proteste zbog tog rušenja, a i za danas su, u 18 sati, najavili skup.

 

Upitan zašto još nema tog odgovora, Veselinović kaže – zato što su sve institucije pod kontrolom jednog čoveka. “Mislim da je Aleksandar Vučić namerno to instruirao da se slučaj ne reši. On je i sam priznao da je sam vrh gradske vlasti umešan u rušenje u Hercegovačkoj. To se desilo pod pritiskom protesta, a razrešenje se nije desilo jer bi to celokupnu “firmu” ili celokupan odnos vlasti morao da dekonstruiše. On je bukvalno priznao da su to (tadašnji gradonačelnik) Siniša Mali, Goran Vesić i ko god je još bio tada u gradskoj vlasti – da su oni znali šta se dešava, da su vrlo verovatno to organizovali i to se nije procesuiralo”, navodi predstavnik inicijative “Ne davimo Beograd”.

Advertisements

 

Podseća da je i dalje, u tom slučaju, ping-pong između tužilaštva i policije, gde policija tvrdi da tužilaštvo nije reklo šta treba da rade, a tužilaštvo da im policija ne dostavlja dokaze. Jedino što imamo je da je šef smene optužen da nije savesno vršio dužnost, što nije realno da u jednom takvom hijerarhizovanom sistemu, kakav je policija, šef smene organizuje sve i bude jedini krivac, dodaje.

 

“Mislim da taj lanac, što ja zovem “firma”, čine povezana ekonomska i politička elita koja za podršku ima neke kriminalne strukture. Da li vi znate neke ljude koji će pod maskama, palicama i buldožerom da razruše nešto? Pa ne… Nije ni lako doći do tih ljudi, treba to platiti i zataškati. Zato ja mislim da to i jeste jedna firma”, navodi gost Novog dana.

 

AUTOR: N1 Srbija

FOTO: Tanjug

Advertisements

error: