ČLAN PREDSEDNIŠTVA PSG DAO OSTAVKU: Saša Janković i njegova žena su novi SLOBA I MIRA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dosadašnji član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro potvrdio je da je podneo ostavku na mesto u predsedništvu Pokreta i da je na internetu objavio pismo u kojem oštro kritikuje Sašu Jankovića i njegovu suprugu Slavicu.

 

Efekat ove političke “atomske bombe” koja je danas kasno popodne “eksplodirala” u pokretu Saše Jankovića dodatno je pojačan oštrim i kritičnim javnim pismom koje je, paralelno sa Škorom, objavio akademik Dušan Teodorović, jedan od potpisnika “Apela 100” i ideologa i osnivača Pokreta. Teodorović je vrlo rano po osnivanju napustio pokret, ali nikad do sada nije javno govorio o suštinskim razlozima zbog kojih je to učinio. Sada je podržao Škora u potpunosti i takođe izneo veoma oštre optužbe na račun Saše Jankovića.

 

“Redovno abrovisanje i cinkarenje”

Škoro je u pismu ostavke naveo da “nismo Pokret, a ni slobodni građani”, jer “pokretom i njegovom organizacijom upravlja isključivo bračni par Janković”.

Advertisements

“U Pokretu vlada totalna dezorganizacija. Sve što se po danu teškom mukom uspešno uradi, pod okriljem noći se razgradi. Izjave Saše Jankovića, izrečene u Pokretu i u javnosti, bez dogovora s predsedništvom i članovima, s kim i kako idemo na izbore, doprinose dodatnoj konfuziji”, napisao je Škoro.

 

Škoro tvrdi da “odluke donosi isključivo bračni par Janković, one se menjaju svakodnevno, a mi u Pokretu ih saznajemo iz medija”.

“Slavici Janković neposredno i na fin način pokušao sam da objasnim da ne treba o svemu da odlučuje. Nije pomoglo. Naravno, pokušao sam i sa Sašom Jankovićem više puta da razgovaram u četiri oka. Takođe, nije pomoglo. Probleme sam izneo i na predsedništvu Pokreta. U zapisniku sa sednice predsedništva to nije nijednim slovom pomenuto. Tražio sam da se zapisnik ne usvoji i napiše novi. Nikad nije stigao.

 

Oformljena je i neka ‘njihova ekipa’, a svi drugi su po strani ili isključeni iz dešavanja. Redovno abrovisanje i cinkarenje deo su stalnog blata na umišljenom dvoru Jankovića. Ko bolje cinkari, taj više napreduje. Što veći poltron to više funkcija u Pokretu”, tvrdi Škoro.

KURIR

Advertisements

error: