ČISTI LI KO BEOGRAD!? Stotine građana usled klizanja na ledu završilo u bolnici!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zbog snega i leda hitne službe u Srbiji prepune su pacijenata koji su se zbog klizavice povredili, zadobili prelome ruku, nogu, kukova. U nekim bolnicama u Srbiji bili su čak prinuđeni da prekinu redovne operacije, kako bi mogli da zbrinu sve povređene.

 

Čekaonice su pune ljudi sa uvijenim glavama, nogama i rukama u gipsu. Svi čekaju rendgen snimke da bi lekari videli da li je prelom, naprsnuće ili obično uganuće. Ovih dana je to slika hitnih službi u većini bolnica širom Srbije. A za sve je kriv led, koji se u većini slučajeva ne vidi ispod tankog sloja snega.

U Jagodini povređene konstantno dovoze

 

– Za dva sata jutros primljeno je sedam pacijenata sa prelomima. Stizali su kao na traci pacijenti sa prelomima ručnog zgloba, lakta, potkolenice, kukova, imali smo i težak prelom skočnog zgloba.

Advertisements

Zbog učestalih preloma prekinut je program planiranih operacija, te se operišu samo povređeni na ledu – objašnjava dr Radenko Rubežić, načelnik službe za ortopediju Opšte bolnice u Jagodini.

U Beogradu više od 1.000 pacijenata tražilo pomoć orotpeda

Tokom vikenda i ortopedi u beogradskom Urgentnom centru nisu imali predah, jer su pregledali čak 735 ljudi, dok je 39 njih moralo da bude primljeno u bolnicu radi operacije.

– Samo do 13 sati imali smo 100 pregleda, a pravu najezdu očekujemo tek kasno popodne. Povećan je broj onih koji su zbog padova zadobili prelome skočnog i ručnog zgloba, podkolenice, a kod starijih su to prelomi kukova – objašnjava prof. dr Goran Tulić, načelnik ortopedije, traumatologije i mikrohirurgije u Urgentnom centru KCS.

I u Užicu alarmantno

Od subote do danas u užičkoj bolnici zbrinut je 71 pacijent sa prelomima kostiju.

 

 

KURIR

 

Advertisements

error: