CENZURA NA RTS-u! Obradović počeo da priča o kriminalu Vučića – kamere se ugasile!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Srpski pokret „Dveri“ se oglasio saopštenjem povodom prekidanja TV emisija Upitnik koja se emitovala sinoć na RTS.

 

Naime ona je prekinuta je kada je predsednik Dveri, Boško Obradović javno rekao tvrdnju o vezi vrha vlasti sa kriminalom.

– Smatramo da je ovo neviđeni skandal, ne samo za slobodu medija i govora, već zato što je ovaj čin jasan pokazatelj diktature ove vlasti, ali i straha od snage koje Dveri imaju. Bili smo svedoci kako je šef poslaničke grupe SNS-a, Aleksandar Martinović, kroz celu emisiju vodio glavnu reč, ne dopuštajući da bilo ko govori, a posebno Boško Obradović, navodi se u saopštenju „Dveri“.

Oni navode da je „Martinović sinoć uzeo ulogu i voditelja i gosta. Bio je nervozan, jer mu je naređeno da učini sve samo da Boško Obradović ne kaže istinu. Od početka je emisija ličila na smišljeni progon Srpskog pokreta Dveri, jer se u prvim kadrovima prikazani poslanici Dveri, koji navodno lome mikrofon i krše Poslovnik o radu Narodne Skupštine“.

Advertisements

– Međutim, istina je sledeća. Kada Martinović nije mogao da izvrši ono što mu je naređeno i predsednik Dveri je izneo dokaze o vezi vrha vlasti sa kriminalom i pomenuo Željka Mitrovića, ministra Vulina, Vučićevog brata i kumove, kako peru pare preko narko mafije, voditelj je iz režije dobila signal da prekine emisiju bez odjave, kako se ne bi dozvolila dalja rasprava. Mi se zaista pitamo gde možemo da pričamo o kriminalu u vrhu vlasti, ako ne u Skupštini i na Javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani, kako bi čuli istinu o stanju u državi? pitaju se „Dveri“ i dodaju:

– I pitamo Aleksandra Martinovića, da li je njegova rečenica upućena Bošku Obradoviću posle naprasnog završetka emisije, „smanjite malo, biće dobro po vaše zdravlje“ , može da se shvati kao pretnja?

IZVOR: PRAVDA

Advertisements

error: