CELA SRBIJA U PROTESTU! U 70 mesta narod se pobunio

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Protesti “Jedan od pet miliona” iz nedelje u nedelju postaju sve jači, a građani sve uporniji da promene sistem vlasti u rukama jednog čoveka.

Prethodne nedelje građani su šetali u više od 60 mesta, a ove nedelje protesti će po prvi put biti održani u više od 10 gradova i opština širom Srbije.

Iako je vlast u decembru očekivala da će protesti ubrzo prestati, a predsednik izjavljivao da neće ispuniti nijedan zahtev čak i ako pet miliona ljudi zađe na ulice, to se nije desilo. Tako je, sasvim slučajno, sam predsednik kumovao nazivu protesta, kojim građani izražavaju rešenost da zaustave sunovrat društva pod diktaturom, u kome su se zakonodavna, izvršna i sudska vlast našle pod kontrolom Aleksandra Vučića.

Studenti Pravnog fakulteta pozvali građane na proteste
a i podržava bojkot izbora koju vlast najavljuje, jer ne postoje uslovi za slobodne i fer izbore.

Advertisements

 

Najveće povećanje broja učesnika protesta zabeležen je u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu,…

Organizatori protesta “Jedan od pet miliona” kažu da će na protestu u subotu opozicija ponuditi građanima da potpišu Sporazum sa narodom, kako je simbolično naslovljen dokument koji je opozicioni blok Savez za Srbiju ponudio građanima, u kome decidno navode šta je plan za Srbiju posle Vučića. Navode da će državu vratiti građanima, da će vlast biti smenjiva, oslobođeni mediji, uspostavljen demoktratski poredak, gde će zakonodavna, izvršna i sudska vlast biti nezavisne, da nezavisnost Kosova neće biti priznata,…

 

NEZAVISNI / DANAS

FOTO: Montaža  Žurnal

 

Advertisements

error: