ČEDOMIR JOVANOVIĆ: I mene su pokušali da ubiju kao Đinđića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na pitanje novinara da li je “mali” on, Jovanović je odgovori da jeste.

 

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ispričao je nedavno kako posle 15 godina od ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića nikoga ne osuđuje, ali da su i njega pokušali da ubiju više puta.

 

– Podsećam vas da su pre toga i njega i mene pokušali više puta da ubiju, pa sam preživeo, sticajem okolnosti, i to i sve ono što me je posle toga pratilo zbog jedne rečenice inspektora Pažina, koji je Legiji i Spasojeviću rekao: „Ako ubijete malog, Zoran će se osvetiti, a ako ubijete prvo Zorana, možda mali neće stići” – rekao je Jovanović.

 

Na pitanje novinara da li je “mali” on, Jovanović je odgovori da jeste.

Advertisements

Čedomir Jovanović je, kako su ranije pisali mediji, u nekom od ranijih svedočenja optužio Vojislava Koštunicu i Demokratsku stranku Srbije i rekao da ga je advokat Filip Golubović, bivši funkcioner DSS, obavestio 2008. da planiraju da ubiju lidera LDP-a ako pređe 10 odsto na izborima.

 

Pre 15 godina, 12. marta u 12:25, u dvorištu zgrade Vlade Republike Srbije u Beogradu, u Srbiji, izvršen je atentat na Zorana Đinđića, prvog premijera Republike Srbije izabranog nakon petooktobarskih promena. Par sati nakon ubistva raspisana je poternica na kojoj su članovi takozvanog “zemunskog klana”. Ovaj atentat je doveo do vanrednog stanja u Srbiji i policijske akcije „Sablja“ tokom koje su uhapšene stotine kriminalaca.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: