ČEDOMIR ANTIĆ POSLE INCIDENTA: Goniću Air Serbia do Strazbura i poslednjeg dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Neću uzmaći. Bez obzira koliko potrajalo i kako se završilo, goniću ustanove, a ako bude potrebno i pojedince do kraja – do Vrhovnog suda, do Strazbura

Vrata aviona “Er Srbije”, u nedelju 6. avgusta, na letu Beograd – Tivat u 17.15, ostala su zatvorena za autističnog dečaka Vida (11), sina istoričara Čedomira Antića.

Dečak nije otišao na more, jer su, kako tvrdi njegov otac Čedomir, aerodromski supervizor, lekar i menadžerka leta procenili da Vidovo dugotrajno plakanje može uznemiriti ostale putnike.

Tim povodom on je napisao tekst, objavljen na Nedeljnik.rs, koji prenosimo u celosti:

U nedelju 6. avgusta 2017. po prvi put sam se suočio sa istinskom diskriminacijom. „Aerodrom NT” i „Er Srbija” ne shvataju da nisu učinili samo nepravdu jednom teško bolesnom jedanaestogodišnjem dečaku. Odlučio sam da pravdu potražim na sudu, bez obzira koliko potrajalo i kako se završilo. Nije reč više ni o Vidu, ni o letovanju. Radi se o pitanjima principa i pravde.

Advertisements

Čovek je društveno biće. Koliko god neko društvo bilo humano, civilizovano i napredno, porodice osoba koje boluju od autizma ili neke mentalne bolesti uvek će osećati nelagodu, mučninu i neprijatnost kada sa svojom decom, braćom, sestrama, unucima, ujacima ili tetkama izađu iz svojih domova. Kada su te osobe bebe i deca (a mnoge od njih dobiju dijagnozu tek kada napune četiri ili pet godina), neuspešno prolaze mnoge „testove” zajednice.

Vremenom za bližnje, posebno roditelje, jako bolan postane nebrojeno puta ponovljen vic o razmaženom dečaku koji do sedme godine nije govorio samo zato što „nije imao primedbi”.

izvor: espreso.rs

Advertisements

error: