ČEDA TVRDI: Fotografije Lončara i Spasojevića direktan napad na Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je to što je predsednik Nove Srbije objavio fotografije ministra zdravlja Zlatibora Lončara u vodje Zemunskog klana direktan napad na predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

 

– Vodi se borba unutar same vlasti. Ključni problem je to što Vučić pokušava da uskrati podršku delu vlasti oko Tomislava Nikolića. Vidim Ilićev potez kao direktni napad na Aleksandra Vučića – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare i dodao da je “siguran da iza slučaja Lončar ne stoji namera Velimira Ilića da se bori protiv korupcije i kriminala”.
On je dodao da Lončar treba da podnese ostavku zbog fotografija sa vodjom Zemunskog klana Dušanom Spasojevićem i fudbalerima u vili tog klana, koje je prethodnih dana objavio Velimir Ilić.
– Nezamislivo je da Vučić podiže spomenik (ubijenom premijeru Srbije Zoranu) Djindjiću, a da pored njega stoji Lončar – rekao je Jovanović i dodao da ne može da kaže da je neko kriv što je na fotografiji, ali da društvo sa kojim je povlači odredjeni teret.

Advertisements


Upitan da li zna ko je najmoćniji političara sa kojim je Spasojević želeo da upozna Lončara, Jovanović je rekao da ne zna ko je to, ali da je to “osoba iz orbite (nekadašnjeg predsednika Jugoslavije) Vojislava Koštunice”.
– Od kabineta Vojislava Koštunice, njegovih saradnika za bezbednost, njegovog političkog okruženja. Izvan tog kruga onaj krug ljudi koji je daleko od pravde, a gravitira ka Nebojši Čoviću – rekao je Jovanović i kazao da u tom krugu treba tražiti “najmoćnijeg političara” zbog toga što je Zemunski klan na sve koji su bili u vlasti, a bili van tog kruga pokušao atentat.


Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je juče da su uporedjivanjem fotografije koju je Ilić pokazao novinarima sa fotografijom vile Zmeunskog klana u Šilerovoj ulici iz 2003. godine utvrdili da je najverovatnije fotografija Lončara i fudbalera nastala pored bazena u toj vili.
Upitan da li može da kaže da je fotografija nastala u vili Zemunskog klana pošto je bio u njoj, Jovanović je rekao da je on bio samo u nekoj garaži u vili i da ne može da zna da li je fotografija tamo nastala.
Jovanović je najavio i da će sutra biti održana sednica Predsedništva LDP na kojoj će glavna teme biti način na koji treba doći do jednog zajedničkog kandidata opozicije.

 

IZVOR: BETA / INFORMER

Advertisements

error: