ČEDA NA KOSOVU: Dajte nam sever i priznaćemo vam nezavisnost!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

– Ovo nije zvanični koncept srpske politike – naglasio je lider LDP-a-

 

Lider vanparlamentarne Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović, izjavio je na okruglom stolu o normalizaciji odnosa Beograda i Pristine, nezvanično, da Beograd želi da uzme sever u zamenu za priznavanje kosovske nezavisnosti.

 

– Vidim da se promenila retorika, raspoloženje u kojem je sada društvo koje nije sposobno da razume realnost. Nije više problem da predsednik kaže da se sastao sa Tačijem, ne verujem u odnose koji se zasnivaju na osobama. To je pretnja za Kosovo – naveo je Jovanović i izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost da boravi u Prištini.

 

– Imao sam priliku da razgovaram sa političarima i mladima koji su dolazili u Beograd, ali ne ovde u Prištini. Mnogo smo grešili, bilo bi bolje da je Srbija ranije imala razumevanja za kosovski problem – rekao je Jovanović.

 

Prema njegovim rečima, ono što je drugačije je situacija u svetu i mi, kako je rekao, treba da mislimo o našim problemima.

 

– Nisam srećan što nema prostora za razgovor jer smo izgubili dosta prostora za manevrisanje. Često sam govorio da Srbija i Kosovo u dijalogu moraju da se suoče sa problemima. Video sam Vučićev intervju i podržao briselski sporazum i dijalog, jasno je da imamo različita mišljenja – rekao je on.

Advertisements

 

Portal navodi da je Jovanović kritikovao Beograd zbog onemogućavanja kosovskih karatista da učestvuju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

 

– Mi razgovaramo sa Prištinom a karatisti ne mogu da uđu u Srbiju zbog države koju predstavljaju. Poseban je problem kada Srbija prihvata Šešelja, to je problem u mom društvu. Nisam srećan zbog toga i danas ne možemo računati na to da će se svi uključiti u rešavanje problema koje smo sami napravili – rekao je Jovanović, preneo je prištinski portal.

 

On dalje kaže da ne zna zašto “Srbija nastavlja da ignoriše činjenicu da je Kosovo nezavisna zemlja”.

 

– Međusobno priznanje nije realno i srpskom društvu ne treba to nametati. Vi govorite o međusobnom priznanju, ali šta želi Beograd? On nešto želi, ali to ne može da kaže – rekao je Jovanović i dodao “Dajte nam sever Kosova i mi ćemo priznati vašu nezavisnost. Međutim ovo nije zvanični koncept srpske politike”.

Enver Hodžaj je rekao da ceni njegovu posetu u vreme kada je, kako je rekao, Srbija donela odluku o zaustavljanju kosovskih sportista i poslanika.

 

IZVOR: Telegraf.rs

Advertisements

error: