ČEDA JOVANOVIĆ: Sve ću slušati Vučića i podržati njegove odluke

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je da će ta stranka učestvovati na lokalnim izborima 24. decembra u Mionici, Negotinu, Pećincima, Kostolcu i Preševu.

 

“Negde ćemo učestvovati samostalno, negde u koaliciji s Demokratskom strankom, ali mi te izbore nećemo bojkotovati”, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je povodom odluke Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i Narodne stranke Vuka Jeremića da bojkotuju te izbore, kazao da “ne bi previše ulazio, u njihove motive jer je, kako je ocenio, “jasno o čemu se tu radi”.

“Ako ne možemo da skupimo potpise za izbore, mi to pošteno kažemo, a ne da zapomažemo o ne znam kakvim izbornim neregularnostima bez ijednog argumenta, dokaza ili prigovora”, rekao je Jovanović.

 

On je pozvao Jeremića i Jankovića da umesto poziva na bojkot izbora podrže LDP i DS jer je to, kako je kazao, najmanje što bi mogli da urade za demokratske snage u Srbiji.

“Ako su za njih izbori neprihvatljivo loši, mi smo navikli na te uslove, takvi su već godinama, i pozivamo ih da nas podrže jer su se oni povukli”, rekao je Jovanović.

Advertisements

 

Govoreći o izjavi Saše Jankovića da je “hteo u koncentracionu vladu sa Srpskom naprednom strankom”, Jovanović je kazao da je “to loše za opoziciju i da je to poruka koja nije bila potrebna pred gradske izbore”.

“Ono što se desilo pokretu treba da bude otrežnjenje za društvo i treba da budu kažnjeni za to na beogradskim izborima”, rekao je lider LDP-a.

 

On je ocenio da su oni koji su “lažno optuživali njega i LDP sada otvoreno priznali da su sve vreme razmišljali o koaliciji s Vučićem”.

Jovanović je dodao da i ove godine neće podržati budžet za 2018. godinu, iako je, kako je ocenio, bolji nego prethodnih godina.

 

“Nije budžet jedina komponenta naše politike, ali makar je na tom planu bolji od onog što smo imali prošle godine, a još više onoga pre pet godina. To nije zasluga samo Vučića, već i drugih ljudi koji su stegli kaiš”, ocenio je Jovanović.

 

Govoreći o nastupu bosanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića u Beogradu, on je rekao da je naredna godina u BiH izborna i da se tada nacionalne tenzije podižu jer se tako čuva izborno telo.

IZVOR; N1 SRBIJA

Advertisements

error: