CAR! – VIKTOR ORBAN: Dolazim na inauguraciju da ispoštujem Srbiju a ne Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U beogradskoj Palati Srbija večeras će biti održana svečanost povodom inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

 

Biće to najveće okupljanje stranih zvaničnika u Srbiji u poslednje gotovo četiri decenije, a dolazak je najavila većina šefova država i vlada iz regiona, Evrope i sveta.

Uz druge brojne zvanice iz političkog, kulturnog i javnog života, Vučić će biti domaćin, nezvanično, za oko 5.000 ljudi.

Dolazak su potvrdili predsednik Slovenije Borut Pahor, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, sva tri člana Predsedništva BiH, predsednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i predsednik Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.
ČETIRI SATA GALA SVEČANOSTI: Evo šta PO PROTOKOLU očekuje goste na inauguraciji predsednika Srbije!

Očekuje se i dolazak predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Makedonije Ðorđa Ivanova, a možda i premijera Zorana Zaeva.

Advertisements

Svečanosti će, predviđeno je, prisustvovati austrijski kancelar Kristijan Kern, t šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc, premijer Mađarske Viktor Orban, potpredsednik Bugarske, predstavnik Rumunije.

Iz Brisela je stigla potvrda da će će ovoj proslavi prisustvovati komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han. Kina u Beograd šalje potpredsednika Svenarodnog kineskog kongresa što inače nije uobičajeno, a Moskva potpredsednika Dimitrija Rogozina.

Biće tu Izaslanik Angele Merkel i Frank Valter Štajnmajera Gerhard Šreder, a pod krovom Palate Srbije zajedno će se naći i visoki predstavnici dva vojna tabora – NATO i ODKB. Alijansu predstavlja Rouz Gotemiler, prvog zamenika generalnog sekretara, a ODKB Jurij Hačaturov, generalni sekretar organizacije.

Kako Dnevni Žurnal ekskluzivno saznaje, Viktor Orban je poručio da će doći sigurno ali da nije tačno da je to politička podrška Vučiću. Kako saznajemo od izvora u srpskom MSP, Orban insistira na tome da se njegov dolazak može SAMO protumačiti kao poštovanje prema Srbiji.

 

IZVOR: Informer / Dnevni Žurnal

Advertisements

error: