CAR JE CAR! Marian Vajda je povratio Novaka!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ovih dana svi hvalimo Novaka Đokovića, definitivno jednog od najboljeg tenisera u istoriji tog sporta. Iako su mnogi negativci pričali da je bolje da završi karijeru, dogodilo se nešto mnogo bolje!

 

Srbin je osvojio Vimbldon. Najvažniji od svih važnih turnira tenisa. Da, do juče je Novak bio u psihičkoj i fizičkoj agoniji a danas stoji na vrhu svih turnira. Dokaz da se sve može kad se hoće.

Ali, šta se “krije” iza ovog uspeha!? Ne smemo da zaboravimo stručan tim koji je Novak ponovo okupio, taj tim bio je uz njega dok je bio broj jedan. A onda je zapao u duhovnu krizu, promenio je način ishrane, te upoznao gurua Pepa Imaza. Zatim su usledili padovi, lomovi i psihička kriza a potom je Novak dao otkaz čitavoj ekipi koja je bila uz njega.

 

Angažovao je Bekera i Agasija ali je video da to nije to. I tako, Novak je pre svega vratio trenera Mariana Vajdu. Čoveka koji je više nego trener u njegovom životu.

Advertisements

Vajda je kao trener izuzetno dobar. Tera Novaka da izlije emocije po terenu kada treba, govori mu kada da se smiri kako bi se bolje fokusirao na kritične poene. Vajda je neko ko Novaka gura do maksimuma. Taman kad je Novak siguran da je pronašao udarac i način na koji će igrati, Vajda to pogura za stepenik više. Novak u tom slučaju mora da radi i traži bolje. 

 

To se naravno odmah vidi na terenu, samo što mi u toku mečeva to vidimo kao silovete nalete u toku gemova gde Novak protivniku ne dozvoli ni šansu za bilo šta! Primetno je da je Novak uvežbao i bekhend, udarac koji je pre nekoliko godina zaista mrzeo.

Međutim Vajda je najviše radio na Novakovom servisu i ako ste gledali Vimbldon, uvežbao ga je fenomenalno. Čini se da Novak nikad nije ni servirao bolje u karijeri. A uz fenonemalni ritert koji ima od početka karijere Novak je sada zaista kompletan igrač sada.

 

Hvala VAJDA!

 

AUTOR TEKSTA: Dnevni Žurnal / dnevnizurnal.com

Advertisements

error: