ČANAK: PRIZNAĆU nezavisno Kosovo! GRAĐANI: Oduzeti mu odmah srpsko državljanstvo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je spreman da prizna nezavisnost Kosova, tvrdeći da je to faktičko stanje, da je Kosovo nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije.

 

Čanak je naveo da su problemi sa kojima se Srbija suočava veliki i brojni i zahtevaju preuzimanje odgovornost i za odluke koje se moraju doneti, a da je jedna od takvih odluka priznati faktičku nezavisnost Kosova.

„U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenja dva naroda, izražavam spremnost da takvu odluku podržim“, rekao je Čanak, a navodi se u saopštenju.

Advertisements

Kako je dodao, iako predsednički kandidati i političari ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama.

„A činjenice su tvrde i neumoljive – Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću“, naveo je Čanak.

On je dodao da „za razliku od nekih kandidata“ ne želi da učestvje u politici „koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja beži od činjenica ma koliko da su one neprijatne“.

Građani Srbije masovno su počeli da pišu po internetu da treba oduzeti Čanku srpsko državljanstvo.

(Kurir.rs) / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: