BUS PLUS MAFIJA! Uskoro će cene autobuskih karata u Srbiji POSKUPETI PONOVO!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novi Sad — Gradonačelnik Miloš Vučević potvrdio je informaciju 021.rs da će cena autobuske karte uskoro skočiti sa 55 na 65 dinara.

 

On je na sednici Skupštine grada, na kojoj je usvojen novi zonsko-tarifni sistem kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima, najavio da će ovim povećanjem cene karte u gradskoj zoni obezbediti dodatne prihode za GSP.

Advertisements

“Mislim da će ići na 65 dinara i to je to. Neće se menjati cene đačkih pokaznih karata, ostalih povlašćenih kategorija, prigradskog prevoza i drugo, znači samo će se menjati ova cena. Kažem, mislim da će ići na 65 dinara po novom tarifnom sistemu, ali to ćemo videti kada dobijemo obračun. Novi Sad ima trenutno najjeftinije karte, ispod svake ekonomske računice i svake tržišne vrednosti, tako da ćemo sa ovim to malo nivelisati i bar malo cenu približiti ekonomskoj. To treba da stvori uslove da GSP može da ulaže i obnavlja vozni park, da imamo bezbedan i pouzdan prevoz – naveo je gradonačelnik.

Podsećaju da prema novom tarifnom sistemu, kada se cena karte u i gradskoj zoni poveća na 65 dinara, zbog smanjenja koeficijenata, cene prevoza ka prigradskim naseljima ostati iste.

Očekuje se da novi cenovnik počne da se primenjuje od 1. novembra.

IZVOR: 021.RS  — FOTO: Novosti

Advertisements

error: