BUJOŠEVIĆ: RTS pretplata će poskupeti, pripremite se!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Program javnih servisa je ključan za nacionalni identitet i očuvanje kulture jednog naroda.

 

Pretplata za RTS mogla bi da se poveća od sledeće godine, ali će i dalje iznositi manje od dva evra, rekao je danas generalni direktor RTS Dragan Bujošević.

On je na okruglom stolu ”Javni medijski servis u Srbiji – finansiranje, upravljanje i regulacija” rekao da se model finansiranja pretplatom kroz račun za struju koji je usvojen krajem 2015. godine pokazao dobrim, te da će biti nastavljen i sledeće godine.

 

– Taj model ističe 31. decembra i mislim da će biti nastavljen. Dve godine RTS dobija isti iznos od države, možda se pretplata malo poveća, ali biće ispod dva evra, dok je, podsećam, u Hrvatskoj 11 evra, a u Sloveniji 12 – rekao je Bujošević.

Advertisements

On je naveo da je budžet RTS za ovu godinu bio 90 miliona dinara, ali da su izvori finansiranja bili promenljivi i nestabilni pre uvođena pretplate kroz račun.

– U jednom trenutku je 28 odsto građana plaćalo pretplatu i zato je vlada morala da daje dopunska sredstva, to je bilo na kašičicu i dovoljno da se isplate plate. Do 2015. godine je bilo tako, ja kada sam došao RTS je bio prezadužen i drago mi je da smo sada dobili stabilno finansiranje i možemo da planiramo šta ćemo sa novcem – rekao je on.

 

Dodaje, da i dalje nije rešena situacija gde se kablovski kanali zarađuju na programu RTS-a bez nadoknade, te da se radi na obnovi i sprovođenju ideje da kablovski operateri “daju neki novac RTS-u”.

 

ESPRESO.RS / FOTO: Pink

Advertisements

error: