BUJOŠEVIĆ: Protesti su od sada izgubli smisao!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Direktor RTS Dragan Bujošević obratio se u trećem dnevniku javnog servisa rekavši su protesti večerašnjim upadom u zgradu te medijske kuće izgubili legitimitet. Naveo je da se nada da će evropska udruženja novinara ozbiljno razgovarati o ovoj temi.

 

Bujošević se, na početku obraćanja, izvinio svim građanima jer je program Dnevnika 3 kasnio, jer su sve ekipe bile blokirane u zgradi. Izvinio se i svim zaposlenima u RTS koji su večeras bili u zgradi što “ni mi ni država nismo omogućili da rade svoj posao onako kako zaslužuju da rade”.

 

Kada je opozicija najavila da će blokirati RTS upozorili smo ih da će njihovi protesti izgubiti legitimitet, i ove večeri su ti protesti, nasilnim upadom, izgubili legitimitet, dodao je.

Zakonom se kaže da je RTS autonoman i nezavisan što se tiče uređivačke politike, i da se to naročito odnosi na uređivanje programske šeme i sadržaja, dodao je. Deo je opozicije hteo, suprotno zakonu, da uređuje i šemu i sadržaje, naveo je direktor RTS.

Advertisements

 

Nadam se da će biti poslednji ovakav upad u RTS i da će i državni organi i evropska asocijacija javnih servisa i međunarodna udruženja novinara krajnje ozbiljno razgovarati o ovom večerašnjem upadu na RTS, dodao je.

RTS je večeras u trećem Dnevniku preneo da su demonstranti provalili u zgradu javnog servisa i tom prilikom gurali zaposlene.

 

Kako navodi RTS, lider Saveza za Srbiju Boško Obradović je potom razgovarao s policijom i dobio uveravanja da neće biti primenjena sila.

Uz napomenu voditelja na početku emisije da zbog upada demonstranata u zgradu, “tek sad smo u mogućnosti da emitujemo Dnevnik”, RTS je prikazao snimke koškanja u hodnicima.

Obradović je rekao da je sve bilo učinjeno bez nasilja.

 

REPUBLIKA.RS

N1 SRBIJA

 

Advertisements

error: