BUJOŠEVIĆ: Neću u penziju sviđa mi se plata na RTS-u

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Sednica Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), na kojoj je trebalo da se razmatra molba direktora Dragana Bujoševića za produženje roka za odlazak u penziju, odložena je za utorak, 25. decembar.

 

Bujošević 15. januara puni 65 godina i po zakonu treba da ide u penziju, ali mu petogodišnji mandat ističe u avgustu 2020. godine, zbog čega je tražio produženje.

 

 

– Obratili smo se na nekoliko adresa od kojih očekujemo odgovore, jer želimo da vidimo šta nalažu zakonski propisi. Početkom sledeće nedelje ćemo imati sve informacije koje su relevantne za zasedanje i donošenje odluke – rekao je Vladimir Vuletić, predsednik Upravnog odbora RTS.

Advertisements

 

Vasko Vasović, direktor fotografije RTS, kaže za Kurir da bi Bujošević trebalo da se pridržava onih odluka koje su važile za druge.

– Slogan gospodina Bujoševića, izgovoren svakom radniku koji je tražio produžetak, bio je: „Nema produžetka, nema izuzetka!“ Princip je isti za sve, sem za njega. Nijednom radniku koji je podneo molbu za produženje roka za odlazak u penziju nije hteo da potpiše, a bilo je mnogo podnetih zahteva i to na tri, četiri ili šest meseci. Uglavnom da bi ljudi mogli da završe projekte koje su započeli – kaže Vasović.

 

(izvor: cenzolovka.rs)

 

Advertisements

error: