BRUKE JEDNE! DAČIĆ: Nećemo da obeležimo 100 GODINA Solunskog fronta!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, na pitanje N1 zašto Srbija nije na dostojanstven način proslavila 100 godina od proboja Solunskog fronta, odgovorio da se to i ne može obeležavati u Srbiji.

 

Ministar spoljnih poslova je naveo da će “30. septembra biti organizovano obeležavanje u Solunu, odnosno Tesalonikiju”. Zamolio je da se obrati pažnja na upotrebu reči Solun, jer je to slovensko ime za grad Tesaloniki, a kako je ranije bilo teritorijalnih pretenzija – da “upotrebnom te reči ne vređamo našu braću”.

 

“Biće obeleženo, biće naš patrijarh, biće vaseljenski patrijarh i to obeležavanje će biti u Solunu, odnosno u Tesalonikiju”, naveo je.

 

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina, koji je danas postao počasni konzul Grčke, a samim tim Jagodina dobila grčki konzulat, rekao je na to, u šali, da će Dačić ići u Grčku kad ga on povede. “On samo tada ide u Grčku, kad ga ja vodim”.

Advertisements

Inače, nakon polaganja zakletve, Marković je rekao da je “Grčka druga kuća za građane Srbije” i da “niko ne može da rastavi dva pravoslavna naroda”. “Kad je u pitanju kultura, već smo napravili saradnju – da su Grci, prvi put u životu sa Srbima igrali kolo u moru, u vodi”, dodao je.

 

Marković je kazao da voli da pomaže ljudima, i da ga to čini srećnim, pa da mu funkcija počasnog konzula “leži”.

 

Kao primere pomaganja naveo je pomoć jednoj porodici iz Srbije kojoj se pokvario auto u Grčkoj, pomoć baki da nađe unuče koje se izgubilo na plaži. “Nikada nije desilo da kada sretnem neke naše studente u inostranstvu da im ne dam neki dinar odnosno evro”.

 

BN1 SRBIJA

Advertisements

error: