BRUKA! Policija uhapsila svog načelnika zbog kriminala

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su D. J. (1972), rukovodilac u Policijskoj upravi za grad Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

 

Takođe, protiv tridesetšestogodišnjeg policijskog službenika Policijske stanice Zvezdara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, po nalogu tužilaštva, podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

 

Uhapšeni D.J. je osumnjičen da je 1. novembra ove godine policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Advertisements

Izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno je da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad po navedenom predmetu.

 

Uhapšeni D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Mediji prenose da je uhapšeni bio na mestu zamenika načelnika trećeg odeljenja (odeljenje za krvne i seksualne delikte) Policijske uprave za Beograd.

 

Kurir.rs/Večernje novosti

 

Advertisements

error: