BRUKA! Policija uhapsila roditelje ubijenog Davida Dragičeivća

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Banjaluka — Brojni svetski mediji pišu o dešavanjima u Banjaluci, protestima građana na Trgu krajine koji su usledili nakon hapšenja roditelja Davida Dragičevića.

 

Kako piše američki list “Vašington post”, napetost je porasla u delu BiH s većinskim srpskim stanovništvom gde je policija privela čoveka čija je potraga za istinom o smrti njegovog sina izazvala višemesečne proteste protiv vlasti.

 

 

“Policija je saopštila kako je uhapsila Davora Dragičevića nakon što se nije pojavio na ispitivanju. Nekoliko drugih ljudi takođe je uhapšeno, uključujući i Dragičevićevu bivšu ženu i neke opozicione političare”, piše “Njujork tajms”.

Radio Slobodna Evropa takođe je preneo informaciju o protestima u Banjaluci i hapšenju Davora Dragičevića.

 

“Video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da se policajci sukobljavaju sa civilima na centralnom trgu u Banjaluci. Delegacija Evropske unije u BiH objavila je saopštenje u kojem se navodi da prati razvoj događaja”, piše Radio Slobodna Evropa.

Advertisements

Veliki broj španskih medija prati proteste u Banjaluci, kao i brojne agencije širom sveta kao što su francuska AFP, američka AP te britanski Rojters.

 

Pored svetskih medija i novinskih agencija, regionalni mediji iz minuta u minut prate i prenose dešavanja u Banjaluci.

 

Podsećamo, policija proteklih sati upozorava okupljene u Banjaluci da se moraju razići sa Trga Krajine, ali oni to odbijaju. Desetine policajaca napravilo je kordon i ne dozvoljavaju nezadovoljnim građanima da stoje na Trgu.

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras će u 19 sati biti održan skup podrške uhapšenom Davoru Dragičeviću, a organizator okupljanja bit će neformalna grupa građana.

 

B92 / TANJUG

 

Advertisements

error: