BRUKA! Pijan kolima ubio dve sestre i dedu pa dobio 11 godina!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Stojan Nikolov (30), koji je vozeći pijan 1. aprila u Nišu usmrtio sestre Milicu (27) i Mariju (24) Petrović i biciklistu Svetislava Tonića (82) iz Niša osuđen je danas na 11 godina zatvora!

 

Iako je ograničenje iznosilo 50 kilometara na čas, Nikolov je vozio automobil nedozvoljenom brzinom od 85 kilometara na čas iz Donje Vrežine ka centru grada, sa najmanje 1,98 promila alkohola u krvi, kada je prešao u suprotnu kolovoznu traku.

Kako se navodi u optužnici, izvođenjem manevra udesno, radi vraćanja u desnu kolovoznu traku, izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u biciklistu Tonića koji se kretao kolovozom u pravcu centra grada, a zatim izleteo na trotoar i gde je pokosio Milicu i Mariju koje su čekale autobus. Biciklista je preminuo na licu mesta, a nesrećne devojke u Kliničkom centru u Nišu.

Advertisements

 

Nikolov je u petak pred sudom priznao u potpunosti krivično delo rekavši da želi da izjavi saučešće porodicama nastradalih jer to do sada nije imao prilike da učini.

 

– Iskreno se kajem zbog svega što se desilo. Voleo bih da mogu da vratim vreme, trebalo je da poginem tog dana. Tražio sam da razgovaram sa sveštenikom, ali mi nije dozvoljeno. Od tog dana ne mogu da spavam, imam košmare, jedem jednom dnevno – rekao je Nikolov.

Majka nastradalih devojaka Zora Petrović nije mogla da prisustvuje suđenju jer se zbog teškog psihičkog stanja posle gubitka dece nalazi na lečenju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici. Otac Slobodan Petrović govorio je kroz suze…

 

– Meni od toga dana više nema života – rekao je pred sudom otac nastradalih sestara Slobodan Petrović iz Niša plačući od bola.

 

BLIC.RS

Advertisements

error: