BRUKA NEVIĐENA! Pohapšeni SNS funkcioneri zbog krađe i otimanja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Čelnici opštine Požega uhapšeni su jutros u okviru šire akcije MUP-a Srbije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

 

Uhapšeni su Milan Božić, predsednik opštine, Zorica Mitrović, predsednica SO, i Velimir Maksić, načelnik Opštinske uprave Požega, kao i Milinko Mitrović, muž Zorice Mitrović.

U požeškoj i užičkoj policiji kažu da oni nisu obavili hapšenje, već da je to obavila posebna jedinica MUP-a i to po nalogu Tužilaštva za suzbijanje korupcije.Kako je saopštio MUP, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su M. B. (1957) funkcionera opštine Požega, Z. M. (1970) funkcionera Skupštine opštine Požega i V. M. (1970) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Advertisements

 

U saopštenju se takođe navodi da je uhapšen i V.G. (1970) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

 

Kako se sumnja, Božič, Zorica Mitrović i Maksić su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

 

Autor Vesti: Danas.rs

Foto: Danas Arhiva

Advertisements

error: