BRUKA! Monasi pobegli iz manastira jer ih Pahomije seksualno zlostavlja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Četiri monaha i tri iskušenika manastira Prohor Pčinjski Vranjske eparhije napustili su ovu svetinju, a kako se nezvanično saznaje, oni su iz manastira otišli zbog vladike Pahomija, koji je pokušao da ih seksualno zlostavlja!

 

Prema nezvaničnim saznanjima, jedan od monaha dobio je kanonski otpust od vladike Pahomija, a ostali su krenuli za njim. Monah koji je dobio otpust navodno je trebalo da postane iguman, ali Pahomije to nije hteo da dozvoli. Kao zvaničan razlog odlaska navodi se kanonski otpust, međutim, izvori Kurira iz Srpske pravoslavne crkve tvrde drugačije.

 

Kao pravi razlog monaškog bega iz ovog manastira navodi se sklonost episkopa Pahomija ka osobama istog pola i nepristajanje ovih momaka na njegove ideje i predloge.

Advertisements

– On (Pahomije, prim. aut.) ima sklonosti ka istom polu, ti ljudi nisu te vrste i nemaju te sklonosti kao on i otišli su. I igumanija Stefanida i sestrinstvo su prošle godine u martu pobegli od njega – kaže izvor iz SPC i dodaje da je užasno to što Pahomije radi.

 

Ovo nije prvi put da ovakve optužbe idu na račun prvog čoveka Eparhije vranjske. Podsetimo, Pahomije je završio na sudu 2003. godine zbog optužbi za pedofiliju. On je pred građanskim sudom oslobođen 2006. godine, kad je njegov predmet zbog optužbi za seksualno zlostavljanje četiri dečaka prebačen iz vranjskog u niški sud. Opštinski sud u Nišu tada je oslobodio Pahomija, koji je uvek negirao krivicu. U dva od četiri predmeta oslobodio ga je zbog nedostatka dokaza, dok su druga dva predmeta zastarela.

 

Republika.rs

Foto:

Advertisements

error: