BRUKA! Igor Jurić iskritikovao vlast, mediji ga proglasili za švercera nafte

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Otac svirepo ubijene Tijane Jurić, Igor, 2011. osuđen je zbog krađe 30 tona goriva, objavio je hrvatski nedeljnik “Ekspres”.

 

Ovaj nedeljnik otkrio je šokantne detalje iz prošlosti osnivača fondacije “Tijana Jurić”

“Igor je u martu 2011. osuđen na godinu dana zatvora, kad je iz podzemnog rezervoara benzinske pumpe na kojoj je radio nestalo 30.000 litara goriva, a šteta je procenjena na 22.000 evra. Jurić je priznao krađu, navodeći da je naftu preprodao jer je zapao u kockarske dugove, te da je razveden”, objavio je ovaj nedeljnik.

 

KOCKARSKI DUGOVI

Jurić je priznao krađu, navodeći da je naftu preprodao jer je zapao u kockarske dugove, te da je razveden

Dodaje se da je Jurić nakon presude otišao u Belgiju, ali se vratio u vreme kad je Tijana nestala, krajem jula 2014.

 

– Kaznu je odslužio dve godine nakon tragedije, u kućnom zatvoru. Iako ima završenu trogodišnju srednju školu, a po zanimanju je trgovac, postao je menadžer u firmi koja se bavi prodajom softvera za bankarski sektor, a na čelu te kompanije je jedan Belgijanac.

Nagađa se i da njegovo poznanstvo s tim Belgijancem potiče iz vremena dok je boravio u toj zemlji – navodi se u tekstu.

 

Inače, Fondacija “Tijana Jurić”, koju je Igor osnovao sa zadatkom da preventivno i edukativno utiče na bolju bezbednost dece, osnovana je 2. juna 2015, samo mesec dana pre nego što je upućen na izdržavanje zatvorske kazne.

Advertisements

 

Igor Jurić je pokrenuo peticiju da se promeni Krivični zakonik, kako bi se ubice i silovatelji dece kažnjavali doživotnim zatvorom. Peticiju je podržalo više od 160.000 ljudi, ali ovaj predlog za izmenu zakona nije ušao u skupštinsku proceduru.

 

REAKCIJA IGORA JURIĆA

Povodom navoda hrvatskog nedeljnika Igor Jurić se javnosti obratio saopštenjem koje u celosti prenosimo

Imam potrebu da se obratim građanima Srbije, medijima i svima onima koji su mi svesrdno pružili podršku, ljudsku i profesionalnu.

Znao sam da će ovaj dan doći. Ne možete da se borite protiv sistema i pokušate da menjate nešto u zemlji, a da se ne zamerite.

Danas su me u jednom mediju stavili u kontekst teksta koji govori o zloupotrebama humanitarnih akcija.

 

U tom mediju se navodi kako sam prodavao majice sa “likom svoje mrtve ćerke” i da sam nakon njene smrti osnovao fondaciju koja “raspolaže golemim parama”. Piše i to da sam krivično gonjen i da sam odslužio kaznu zbog krađe 30.000 litara goriva i štete od 22.000 evra zbog “kockarskih dugova”. Takođe piše i to da sam “pobegao” u Belgiju.

Obaveštavam javnost ovom prilikom o sledećem: da, tačno je da sam 2008. zbog besparice odlučio da uradim nečasnu stvar, zbog teške finansijske situacije i ja sam krađu odmah priznao i u presudi i piše razlog zbog kog sam to bio uradio. Razlog ne želim da spominjem, da nijedan pojedinac koji ovo čita ne pomisli da želim da koristim taj razlog kao pravdanje. Ne želim ni da se pravdam. Ja sam sedam meseci nosio nanogicu u svom domu da odslužim kaznu zbog svoje nečasti.

 

KURIR / Dnevni Žurnal

Advertisements

error: