BRUKA! 12 ljudi poginulo a u Srbiji nema Dana žalosti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Osam osoba je poginulo, dok je 27 povređeno u dva stravična lančana sudara koja su se juče ujutru dogodila na auto-putu Beograd-Niš kod Mijatovca, između Ćuprije i Jagodine, a uzrok jezive nesreće najverovatnije je gusta magla, koja je juče ujutru smanjila vidljivost na toj deonici puta.

 

U saobraćajki kakva se u Srbiji ne pamti život su izgubili pet državljana Srbije i dva državljana Makedonije, a očevici nesreće kažu da su juče oko 7.20 sati na auto-putu prisustvovali potresnim scenama kakvih nema ni u filmovima.

Magla kao zid

– Kretao sam se iz pravca Niša, vozio sam normalnom brzinom. Bila je sumaglica, a kad sam prošao Moravu – zid. Ništa nisam video, tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim. Sustigao sam kamion ispred sebe. Uspeo sam da stanem i izađem, ali tada su vozila počela da se udaraju. Odjednom sam u kolima pored sebe video mrtvu ženu, a uz nju je bilo dvoje dece. Čulo se vrištanje i plač – posvedočio je jedan vozač.

Kako saznajemo, najpre je oko 7.15 došlo do lančanog sudara u smeru ka Beogradu kad su se sudarila dva automobila, kojima su upravljale dve žene.

Advertisements

 

– Vozač jednog kamiona prišao je da im pomogne, preskočio je haubu njihovog automobila. I tada je usledila katastrofa. Na njih je naletelo sedam kamiona i isto toliko automobila i svi su poginuli. Od siline udarca vozač kamiona ostao je zaglavljen između dva teretnjaka – prepričava očevidac jezive scene.

Samo pet minuta kasnije, u smeru ka Nišu, došlo je do drugog lančanog sudara, u kom je poginulo četvoro ljudi.

 

(Delimični spisak žrtava)

 

BEOGRAD-NIŠ

 

Marija Čajetinac (33) iz Beograda
Jan Petrik (29) iz Vojvodine
Burin Dalip (38) iz Makedonije
Ljuljdim Redžepi (37) iz Makedonije

NIŠ-BEOGRAD

Suzana Vidanović (58) iz Ćuprije
Miroslav Vidanović (59) iz Ćuprije
Peđa Antonijević (31)

Pojedine osobe umrle su naknadno a širom Srbije dogodilo se još nekoliko nesreća sa smrtnim ishodom.

 

DNEVNI ŽURNAL / KURIR

Advertisements

error: