BRNABIĆKA PROGOVORILA O SLUČAJU KOKEZA: Ne mogu da objasnim njegove milione!

Podeli vest sa drugima!
  • 45
    Shares

Advertisements

Predsednica Vlade Ana Brnabić priznala je da nema objašnjenje za to što je „Prointer IT solušens end servisiz“, firma koja se povezuje s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije i funkcionerom SNS Slavišom Kokezom, u prethodne tri godine uvećala prihode čak 34 puta. I to pomoću poslova koje je dobijala od države!

O kompaniji koja se bavi ugradnjom softvera i računarskom opremom, koja je formalno u vlasništvu Slobodana Kvrgića, a iza koje stoji upravo Kokeza, Kurir je pisao u više navrata.

Loš joj zakon

Najveći broj poslova i milionski profit ova firma dobijala je putem javnih nabavki od države i javnih preduzeća. Kako navodi portal Insajder, „Prointer“ je postao dominantan zahvaljujući upravo poslovima od države, a jasan pokazatelj za to je taj što je ova firma tokom 2012. pobedila samo na jednom tenderu, a 2016. godine čak na 150!

Advertisements

Na pitanje Insajdera kako objašnjava drastičnu ekspanziju „Prointera“, premijerka Brnabić je rekla da će „pogledati o čemu se radi“.

– Nemam objašnjenje. Nisam se bavila time. Videla sam neke od tih podataka. Svi poslovi moraju da se dobijaju na tenderu koji je otvoren i transparentan. Jedna stvar koju mi moramo da obezbedimo jeste da konkurencija bude otvorena da bismo dobili najbolje proizvode za najniža sredstva. Evo, mogu da vam kažem da ću pogledati o čemu se radi i da ćemo vam se javiti s nekom informacijom – kazala je Brnabićeva.

Premijerka je rekla i da je Zakon o javnim nabavkama neefikasan i da mora da se menja.

– Najiskrenije, mislim da mi kao Vlada moramo da radimo na izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama. Taj zakon nam ne omogućava da radimo efikasno i da za Republiku Srbiju i građane dobijamo najbolje usluge za dugoročno najnižu cenu – kazala je ona.

IZVOR: KURIR

Advertisements