BRNABIĆKA PROGOVORILA O SLUČAJU KOKEZA: Ne mogu da objasnim njegove milione!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednica Vlade Ana Brnabić priznala je da nema objašnjenje za to što je „Prointer IT solušens end servisiz“, firma koja se povezuje s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije i funkcionerom SNS Slavišom Kokezom, u prethodne tri godine uvećala prihode čak 34 puta. I to pomoću poslova koje je dobijala od države!

O kompaniji koja se bavi ugradnjom softvera i računarskom opremom, koja je formalno u vlasništvu Slobodana Kvrgića, a iza koje stoji upravo Kokeza, Kurir je pisao u više navrata.

Loš joj zakon

Najveći broj poslova i milionski profit ova firma dobijala je putem javnih nabavki od države i javnih preduzeća. Kako navodi portal Insajder, „Prointer“ je postao dominantan zahvaljujući upravo poslovima od države, a jasan pokazatelj za to je taj što je ova firma tokom 2012. pobedila samo na jednom tenderu, a 2016. godine čak na 150!

Advertisements

Na pitanje Insajdera kako objašnjava drastičnu ekspanziju „Prointera“, premijerka Brnabić je rekla da će „pogledati o čemu se radi“.

– Nemam objašnjenje. Nisam se bavila time. Videla sam neke od tih podataka. Svi poslovi moraju da se dobijaju na tenderu koji je otvoren i transparentan. Jedna stvar koju mi moramo da obezbedimo jeste da konkurencija bude otvorena da bismo dobili najbolje proizvode za najniža sredstva. Evo, mogu da vam kažem da ću pogledati o čemu se radi i da ćemo vam se javiti s nekom informacijom – kazala je Brnabićeva.

Premijerka je rekla i da je Zakon o javnim nabavkama neefikasan i da mora da se menja.

– Najiskrenije, mislim da mi kao Vlada moramo da radimo na izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama. Taj zakon nam ne omogućava da radimo efikasno i da za Republiku Srbiju i građane dobijamo najbolje usluge za dugoročno najnižu cenu – kazala je ona.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: