BRNABIĆ: Spremna sam da pošaljem vojsku u rat na Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

BEOGRAD – Premijerke Srbije Ana Brnabić dala je u srijedu naslutiti da bi stvaranje vojske Kosova moglo isprovocirati vojnu intervenciju Beograda, dvadeset godina nakon oružanog ustanka Albanaca protiv srpskih vlasti.

 

“Nadam se da nikada nećemo morati upotrijebiti svoju vojsku, ali, nažalost, mislim da je to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo gledati novo etničko čišćenje i nove oluje iako (premijer Albanije) Edi Rama na njih poziva”, rekla je Brnabić novinarima.

No, kosovski premijer Ramuš Haradinaj tvrdi kako Kosovo svoju vojsku formira “za Avganistan i Irak” i “da bi pomogli drugim zemljama“ te ističe da nije prijetnja kosovskim Srbima koje poziva da se pridruže budućoj armiji, javlja Hina.

 

Haradinaj je ocijenio da su navodi kako Kosovo “formira vojsku za sjever”, većinski naseljen Srbima, “čista laž“ te naglašava da “neće biti rata”, prenosi portal Kossev.

Advertisements

Na izjavu Haradinaja uzvratio je ministar obrane Aleksandar Vulin ironičnom ocijenom kako su “Albanci sa Kosova već i u Iraku i Afganistanu i Siriji i svugdje gdje su teroristi Al Qaede i i Islamske države”.

 

“Ako Haradinaj želi slati Albance sa Kosova i Metohije u Irak i Avganistan, ne treba za to pokušavati napraviti vojsku”, rekao je Vulin.

 

U jeku prijepora Beograda i Prištine iz Brisela stiže poruka da je sada “loš trenutak” za transformaciju Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) u kosovsku vojsku.

“Takav korak dolazi u pogrešno vrijeme, suprotan je preporukama brojnih NATO saveznika i može imati ozbiljne posljedice po kosovske evroatlantske integracije”, poručio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 

NEZAVISNE.COM

 

Advertisements

error: