BRNABIĆ PORUČUJE GRAĐANIMA: Možete me nazivati fikusom, lezbejkom baš me briga

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Skupština Srbije završila je za danas zasedanje na čijem je dnevnom redu bio izbor nove vlade Srbije, a predsednica Maja Gojković najavila je da će sednica biti nastavljena sutra.

 

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić predstavila je svoj ekspoze i sastav kabineta. Ona je istakla da su ključni prioriteti nove vlade digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj

19:59 Završeno današnje zasedanje, nastavak sutra

Predsednica Skupština Maja Gojković je nakon izlaganja šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića koji je mandatarki Ani Brnabić poželeo sreću zaključila je zasedanje za danas i najavila nastavak za sutra od 10 sati. Ona se izvinila sledećem prijavljenom, lideru LSV Nenadu Čanku, navodeći da se, posle 10 sati današnjeg zasedanja, “svi slažu da smo se umorili”.

19:30 – Martinović: Uveden novi stil u politički život

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da je Ana Brnabić kandidat SNS za predsednicu Vlade i da je tim predlogom SNS unela novi stil u politički život Srbije, “da država ne treba da se posmatra isključivo stranačkim naočarima”, a da je njen program “apsolutno u skladu sa programom SNS”.

18:50 – Radulović (DJB): Ekspoze ima dobrih delova, ali je i dalje spisak obećanja

– Građani u Srbiji teško žive, ali slušajući ekspoze, ne izgleda kao da mandatarka to razume. Ima dobrih mesta u ekspozeu, ali su to obećanja koja se ponavljaju već godinama, a nikada se ne ispune. Slažemo se sa modernizacijom javne uprave, slažemo se da pečati i papiri treba da odu u istoriju – kazao je Radulović. Usledio je zatim i mali verbalni duel između Radulovića i mandatarke.

18:29 – “Najmanja stopa nezaposlenosti u poslednjih 20 godina”

– Imamo najmanju stopu nezaposlenosti u poslednjih 20 godina. Da li je bilo bolje? Možda pre 20 godina. A do toga je doveo Zakon o radu koji je hrabro usvojila Vlada, pa Skupšina Srbije, a sve zahvaljujući inicijativi ministra Aleksandra Vulina i hvala im na tome – rekla je Ana Brnabić, a ove reči dočekane su aplauzom u sali. Ceo odgovor poslanicima DS možete pročitati ovde.

Advertisements

18:20 – “Ministar prosvete uradio je veliki posao”

Ministar prosvete, gospodin Šarčević, u poslednjih devet meseci je završio veliki posao da se informacione tehnologije uvedu kao predmet u škole. Super ideja, samo je trebalo neko da je realizuje, i mi smo je realizovali, rekla je mandatarka Ana Brnabić.

18:00 – Brnabić: Ne brani vlada gej paradu, već prava građana

Mandatarka Ana Brnabić izjavila je da Vlada Srbije ne brani gej paradu, već brani i uvek će braniti ustavom zagarantovana prava svih građana.

Ona je, tokom rasprave u Skupštini Srbije, rekla da vlada i članovi vlade, pojedninačno i zajedno, ne ulaze u to i ne kažu da li vole ili ne vole gej paradu, da li im se sviđa ili ne sviđaa, već su oni tu i brane Ustavom zagarantovana prava svih građana.

– “Imali smo jednu, a sad imamo dve kratke lekcije o Ustavu Srbije, prvu da je Kosovo sastavni deo Srbije i drugu da svi građani u Srbiji imaju jednaka prava” – rekla je Brnabić.

17:25 – Obradoviću dve opomene

Predsednik Dveri Boško Obradović dobio je dve opomene nakon što su poslanici SNS ukazali na povredu Poslovnika o radu zbog njegovog izlaganja tokom kojeg je uputio niz kritika i pitanja Ani Brnabić, a najviše funkcionere je nazvao izdajnicima. Poslanik Marijan Rističević rekao je Obradoviću da je Ana Brnabić “više muško nego što je on ikada bio i ikada će biti”.

14:25 – Na lične uvrede neću da odgovaram

– Na lične uvrede neću da odgovaram. Ovih dana ih ima dosta, od toga da li sam gospodin ili gospođica jer se nisam rodno opredelila, da sam sultanija, homopremijerka, fukus, ikebana. Mi treba da radimo i svi možete da me zovete kako hoćete ali ja ću prvi dan otići na posao i pokušati da promenim makar jednu malu stvar. Ali, braniću vladu i sve članove našeg tima – rekla je Brnabić.

BLIC NOVINE

FOTO: Pirotskevest.rs

Advertisements

error: