BRNABIĆ: Ništa ne mogu da uradim bez Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedna od najvećih snaga Srbije je što imamo predsednika Republike i predsednika Vlade koji “veslaju u istom pravcu”, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

 

Ona sebe opisuje kao tehnokratu, negira da je Srbija “zarobljena država”, ali podržava “efikasnije i odgovornije sudstvo” i smatra da nije dobro da ministri daju izjave suprotne Vladinoj politici.

Povodom kritika da se Ministarstvo pravde oglušilo o predloge sudija, tužilaca, advokata i civilnog sektora, Brnabić je rekla da posle devet meseci debate “nisu usvojene samo neke sitnice, a da je, na primer, čuveni zlatni glas povučen iz nacrta koji je otišao Venecijanskoj komisiji”.

 

Odgovarajući na više pitanja o odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, njegovom izlasku izvan ustavnih ingerencija i njenoj formalnoj moći, Brnabić je ocenila da “svi zaboravljaju da je ona tehnokratski premijer”.

Advertisements

 

Brnabić je objasnila da “nema političku stranku iza sebe, da moć koju ima da vodi Vladu i menja Srbiju dolazi, pre svega, iz podrške Aleksandara Vučića i podrške SNS i da je to demokratija”.

Ona negira da je reč o nepoštovanju institucija i ustavnih i zakonskih propisa i navodi da i u “drugim zemljama EU ili Evrope postoje takvi slučajevi tehnokratskih premijera koji se konsultuju sa ljudima koji imaju većinu u skupštini”.

 

“Ja odgovaram Skupštini. Dakle, moram da imam većinu u Skupštini da bih sprovodila svoje odluke”, istakla je Brnabić i dodala da se “ne stidi što kaže da je Vučić njen mentor”, jer je “bitno da javnost to čuje iz razloga poštovanja i postojanja kontinuiteta”.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Beta

Advertisements

error: