BRNABIĆ: Ništa ne mogu da uradim bez Vučića

Podeli vest sa drugima!
  • 546
    Shares

Jedna od najvećih snaga Srbije je što imamo predsednika Republike i predsednika Vlade koji “veslaju u istom pravcu”, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

 

Ona sebe opisuje kao tehnokratu, negira da je Srbija “zarobljena država”, ali podržava “efikasnije i odgovornije sudstvo” i smatra da nije dobro da ministri daju izjave suprotne Vladinoj politici.

Povodom kritika da se Ministarstvo pravde oglušilo o predloge sudija, tužilaca, advokata i civilnog sektora, Brnabić je rekla da posle devet meseci debate “nisu usvojene samo neke sitnice, a da je, na primer, čuveni zlatni glas povučen iz nacrta koji je otišao Venecijanskoj komisiji”.

 

Odgovarajući na više pitanja o odnosu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, njegovom izlasku izvan ustavnih ingerencija i njenoj formalnoj moći, Brnabić je ocenila da “svi zaboravljaju da je ona tehnokratski premijer”.

 

Brnabić je objasnila da “nema političku stranku iza sebe, da moć koju ima da vodi Vladu i menja Srbiju dolazi, pre svega, iz podrške Aleksandara Vučića i podrške SNS i da je to demokratija”.

Ona negira da je reč o nepoštovanju institucija i ustavnih i zakonskih propisa i navodi da i u “drugim zemljama EU ili Evrope postoje takvi slučajevi tehnokratskih premijera koji se konsultuju sa ljudima koji imaju većinu u skupštini”.

 

“Ja odgovaram Skupštini. Dakle, moram da imam većinu u Skupštini da bih sprovodila svoje odluke”, istakla je Brnabić i dodala da se “ne stidi što kaže da je Vučić njen mentor”, jer je “bitno da javnost to čuje iz razloga poštovanja i postojanja kontinuiteta”.

 

IZVOR: Tanjug / FOTO: Beta