BRNABIĆ: Kupujem uskoro nove rakete za led!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije usvojila odluku da formira Komisiju za procenu i sanaciju štete od nevremena i da će prvi sastanak biti održan u ponedeljak.

 

Ona je u Topoli tokom obilaska područja koje je pogođeno olujnim nevremenom i jakim gradom rekla da su u toj komisji predstavnici ministarstava finansija, državne uprave i lokalne samouprave, unutrašnjih poslova, poljoprivrede, trgovine, kao i Kancelarije za javna ulaganja.

“Počinjemo da dobijamo izveštaje o proceni štete iz lokalnih samouprava, a u ponedeljak će biti prvi sastanak te komisije”, rekla je Brnabić i dodala da Srbija nije dobro pokrivena protivgradnom zaštitom.

Advertisements

 

Ona je rekla da će u narednim danima biti raspisan tender za prvi radarski sistem za protivgradnu zaštitu u Srbiji. Brnabić je rekla i da je potrebna bolja saradnja sa zemljama u regionu, u vezi sa protivgradnom zaštitom.

 

Navela i da je očigledno da nešto ne funkcioniše u komunikaciji između RHMZ-a i protivgradnih stanica i navela da je zamolila predstavnike opštine da odredi delegaciju će se sledeće nedelje sastati ministrom poljoprivrede i direktorom RHMZ-a.

 

Autor teksta: Beta / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: