BRNABIĆ: Jedino mi je važno da uđemo u EU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijerka Ana Brnabić nas je izjavila da je za sve zemlje Zapadnog Balkana “pitanje broj jedan” članstvo u Evropskoj uniji i da se nada da će Srbija za to biti spremna 2025. godine.

 

“U interesu je Srbije da postane članica EU, a ako se to i ne desi 2005. Srbija će nastaviti reforme”, kazala je Brnabić u Beogradu na Samitu “EU – jugoistočna Evropa” u organizaciji londonskog “Ekonomista”.

Kako je istakla, sve zemlje jugoistočne Evrope žele da uđu u EU i jedina je razlika što neke žele da budu članice NATO, a neke ne.

 

“Srbija ne želi članstvo u NATO iako ima visok nivo saradnje sa tim savezom kroz Partnerstvo za mir”, rekla je premijerka.

Advertisements

Ona je istakla da članstvo u EU važno jer je to, pre svega, uspešan mirovni projekat.

“Želimo da delimo iste vrednosti i standarde EU, a to znači vladavinu prava i transparentnu administaraciju, a sve to vodi većim investicijama i jeftinijim kreditima i uspešnoj privredi. Želimo u EU zbog pristupa finansijskim fondovim, zbog izgradnje infrastrukture i zašite životne sredine”, kazala je Brnabić.

 

Ocenila je da su zemlje regiona u različitim fazama pristupanja EU, a da su Crna Gora i Srbija “u prvim redovima” i da je Srbija otvorila 13 poglavlja ,a zatvorila dva.

 

BETA / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: