BRNABIĆ: Ja predvodim veliku bitku za Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je u vezi sa Kosovom da “ako i kada budemo imali neki uzajamno prihvatljiv kompromis na stolu, pre svega prihvatljiv za Srbiju, veruje da će narod stati iza svog predsednika i Vlade”. U intervjuu za Večernje novosti dodala je da smena u vladi neće biti dok se vodi bitka za Kosovo.

 

U intervjuu za Večernje novosti na pitanje da li može da zamisli da narod odbaci pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, Brnabić je rekla da se tako nešto uvek može desiti, ali bi bilo bolje da narod preuzme odgovornost za svoju budućnost.

Dodala je da Beograd jedini u ovom trenutku ima političku hrabrost da pokrene ozbiljan dijalog oko Kosova i dodala da smena u vladi neće biti dok se vodi bitka za Kosovo.

 

Odgovorna politika je da se učini sve da se pronađe kompromis koji će obezbediti dugročnu bezbednost, stabilnost, i sigurnost za buduće generacije, rekla je Brnabić povodom godinu dana rada vlade, odgovarajući na pitanje da li ima svrhe pregovrati sa Prištinom kada najmoćnije zemlje traže da se Srbija ne protivi članstvu Kosova u UN.

Advertisements

 

Premijerka je rekla da ne vidi razlog zašto bi se bilo ko pored EU, koja je moderator, uključivao u dijalog Beograda i Prištine.

Dodala je da bi ukoliko se u dijalog uključe SAD, kao što Priština traži, u razgovore trebalo uključiti i dve velike svetske sile koje nisu priznale nezavisnost Kosova, a koje čuvaju medjunarodno pravo i pravdu – Rusija i Kina.

 

“Srbija ima pametnu spoljnu politiku”

Rekla je i da nije naročito razočarana što je Srbija nedavno otvorila samo dva poglavlja u pregovorima sa EU.

 

“Srbija ima pametnu spoljnu politku, treba da ostane posvećena evrointegracijama, i to treba da bude strateški cilj zemlje”, rekla je Brnabić i dodala da zbog dinamičnog ekonomskog rasta i boljeg života gradjana Srbija mora da bude otvorena za sve medjunarodne partnere.

 

“Sada je važno da pokažemo jedinstvo, jer je mnogo ljudi i u svetu i u zemlji koji bi voleli da vide Srbiju razjedinjenu”, rekla je ona.

 

AUTOR TEKSTA: N1 Srbija / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: