BRNABIĆ: Građani će sledeće godine živeti bolje neka sačekaju malo…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će građani Srbije u idućoj godini živeti bolje u svim segmentima, a da će se ići i ka daljem smanjenju stope nezaposlenosti i to na ispod deset odsto.

 

Ona je za Radio televiziju Srbije rekla i da svi građani “vide napredak” u svakom segmentu društva kao i, kako je rekla, “rezultate teških mera fiskalne konsolidacije iz 2014. i rezultate napornog rada, kako je rekla, “i moje i prethodne vlade”.

Brnabić je rekla i da je stopa nezaposlenosti koja sada iznosi oko 12 odsto i dalje visoka i da je namera Vlade da iduće godine bude na jednocifrenom nivou.

 

Dodala je i da je ove godine najniža cena rada povećana za deset odsto a da će od 1. januara naredne godine i neoporezivi deo zarada biti povećan na 15.000 dinara, sa sadašnjih 11.790.

Od budućeg koncesionara odmah 350 do 450 miliona evra
Premijerka je ocenila i da bi budući koncesionar beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” mogao da u državni budžet uplati odmah između 350 i 450 miliona evra.

 

Ona je rekla i da će ugovor o toj koncesiji biti potpuno transparentan i da će budi koncesionar plaćati i godišnju nadoknadu.

Brnabić je navela i da je poslovanje Er Srbije bilo ključno i da za aerodrom Nikola Tesla bude pet kvalitetnih ponudjača za koncesiju.

Advertisements

 

Ona je dodala i da Er Srbija nije u velikim problemima i da odlično posluje, a da je za Srbiju ta avio kompanija veoma važna sa raznih aspekata, uključujući i imdž Srbije.

 

Ranije je najavljeno da će do 25. decembra biti doneta preliminarna odluka o najboljim ponudama za koncesiju za beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” i da se očekuje da svih pet kvalifikovanih ponuđača preda obavezujuću ponudu.

U nadmetanju za koncesiju za beogradski aerodrom učestvuju najveće svetske kompanije sa skoro svih kontinenata, od kojih nijedna nije imala primedbi na postupak koji nadgledaju i međunarodne finansijske institucije, rekla je ranije Brnabić.

 

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments kao i indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna.

 

To su i francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology, kojem se priključila i kompanija Severika sa Kipra.

Poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom “Nikola Tesla” objavili su 10. februara 2017. godine.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: