BRNABIĆ: Dosta me hvale u Briselu i Evropskoj uniji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo zbog toga što je EU direktno i nedvomisleno pozvala Prištinu da ukine takse, uz poruku da je to kršenje SSP i Cefta sporazuma i protiv evropskih vrednosti.

 

Brnabić je u izjavi novinarima u Briselu posle Saveta za sprovođenje SSP, rekla i da dijalog Beograda i Prištine ne može da se nastavi, niti EU očekuje da se nastavi, dok Priština ne povuče tu odluku.

“Očekujemo da EU pojača svoj pritisak na Prištinu”, rekla je predsednica vlade.

Brnabić je podsetila i na pismo koje su Mogerini i komesari Malstrom i Han poslali Prištini, navodeći da se iste poruke čuju i od NATO što se tiče bezbednosti na KiM.

 

Prema njenim rečima, Srbija je pohvaljena za razumno ponašanje i toleranciju.

Advertisements

“Pozvali su nas da nastavimo sa takvim ponašanjem, koje je teško, ali u najboljem interesu i Srbije i regiona. I dalje ćemo se truditi da pozivamo na evropske vrednosti, na saradnju i da se vratimo dijalogu u interesu bolje i drugačije budućnosti regiona”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je sastanak Saveta bio dobar, kao i prethodno sastanak sa Federikom Mogerini, a da je ključna tema, pored taksi, bila i transformacija KBS u tzv. vojsku Kosova.

 

“Istakla sam da to trenutno predstavlja najveću pretnju regionalnoj bezbednosti i miru”, rekla je premijerka.

Brnabić se sastala i sa potpredsednikom EK Jirkiem Katainenaom, s kojim je razgovarala pre svega o ekonomskim temama.

Kako je rekla, očekuje da on poseti Srbiju u skorije vreme.

 

(Kurir.rs/Tanjug) FOTO: Zorana Jevtić

 

Advertisements

error: